Konferencija za novinare uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina

Pročelnik Tiskovnog ureda izdvojio je dva događaja koji će obilježiti posjet kardinala Parolina, a to je, prije svega, blagoslov Velike dvorane HKS-a i Lectio magistralis.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: zg-nadbiskupija.hr petak, 27. listopada 2017. u 16:59
27. listopada održana je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu tiskovna konferencija uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb. 
 
Prisutnim novinarima obratili su se rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i vlč. Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, koji je predstavio raspored boravka kardinala Parolina u Zagrebu, naglasivši pritom da je posjet Državnog tajnika Svetog Oca Franje izuzetni događaj za život Zagrebačke nadbiskupije i Crkve u Hrvatskoj. Pročelnik Tiskovnog ureda izdvojio je dva događaja koji će obilježiti posjet kardinala Parolina, a to je, prije svega, blagoslov Velike dvorane HKS-a i Lectio magistralis u kojem će se kardinal Parolin na poseban način obratiti studentima i sveučilišnim profesorima, te svečano euharistijsko slavlje u Stepinčevoj katedrali u zajedništvu sa svim biskupima Hrvatske biskupske konferencije.
 
Rektor Tanjić najavio je kako će svečanom blagoslovu Velike dvorane prisustvovati i državni vrh – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, rektorski zbor te ostali predstavnici znanstvenih i obrazovnih institucija. 
 
Istaknuo je kako će kardinal Parolin održati Lectio magistralis na temu borbe protiv siromaštva, izgrađivanja mira i traženja dijaloga, s naglaskom na međunarodne odnose u nauku pape Franje. 
 
- Predavanje je posvećeno jednom važnom pitanju: Na koji način papa Franjo u ovim izazovnim trenucima gradi međunarodne odnose, na što stavlja naglaske i kako Crkva daje svoj doprinos u postavljanu temeljenih principa u međunarodnim odnosima – kazao je rektor Tanjić, zaključujući da je dolazak kardinala Parolina svečan i radostan događaj za Hrvatsko katoličko sveučilište.

 
Da biste komentirali, prijavite se.