Korona kriza i potres nisu spriječili rad Caritasa

Župnici i njihovi suradnici u župnim caritasima pomagali su ne gledajući na to pripada li netko župnoj zajednici, je li vjernik ili nije, nego, imajući pred očima čovjeka u potrebi.
Autor: czn.hr/Laudato/D.T. Photo: czn.hr/Laudato petak, 15. svibnja 2020. u 10:09
Poštivanje uputa, preporuka i mjera nadležnih tijela u okolnostima opasnosti od širenja epidemije koronavirusa te potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu nisu spriječili zaposlenike i volontere Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, ali i župnih caritasa u iskazivanju blizine i solidarnosti s pogođenima kroz konkretna djela milosrdne ljubavi.
 
Tijekom protekla dva mjeseca, župnici i njihovi suradnici u župnim caritasima pomagali su ne gledajući na to pripada li netko župnoj zajednici, je li vjernik ili nije, nego, imajući pred očima čovjeka u potrebi. Donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomaže im i Nadbiskupijski Caritas koji je ovih dana za 22 župna caritasa dostavio 19 tona pomoći koja će biti raspodijeljena na 1.420 obitelji o kojima skrbe župni caritasi. Od početka krize još 12 tona pomoći poslano u 16 župa diljem Zagrebačke nadbiskupije.
 
Osim toga, Nadbiskupijski Caritas je od 30. ožujka do 13. svibnja u suradnji s ustanovom 'Dobri dom' na dvije lokacije (Crnojezerska 18 i Avenija Dubrava 220) podijelio ukupno 19.318 toplih obroka, dok je starijim i nemoćnim osobama organizirao dostavu lijekova, paketa hrane i higijene na njihove kućne adrese.
 
Redovita podjela pomoći kroz projekt 'Socijalna košarica' započet će od idućeg tjedna, dok će korisnici pučkih kuhinja svoje obroke nastaviti preuzimati na uobičajenim lokacijama. Caritas zahvaljuje svim volonterima koji su sve ovo vrijeme predano i brižno iskazivali svoju blizinu i solidarnost s potrebitima. Bez njihove pomoći sve ove aktivnosti bile bi otežane i gotovo nemoguće.


 
Da biste komentirali, prijavite se.