Krizme na jesen, a prve svete pričesti uskoro

Svećenici Karlovačkog dekanata održali su prošle subote redoviti mjesečni susret pod predsjedanjem svoga dekana preč. Dražena Karačića.
Autor: A.S./laudato.hr/D.R. Photo: A.S. utorak, 12. svibnja 2020. u 15:30

Započevši molitvom okupljene svećenike dekan Karačić izvijestio je o uputama koje je dobio od kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, kao i njegovih najbližih suradnika u predstojećem vremenu nakon popuštanja mjera nastalih zbog koronavirusa.

- Prema uputi Nadbiskupa slavlje krizmi odgađa se do jeseni, a slavlje sakramenta prve svete pričesti neka svaki župnik organizira u dogovoru s članovima pastoralnog vijeća te samih roditelja prvopričesnika - izvijestio je svećenik dekan Karačić.

Svećenici su još razmijenili doživljena iskustva u proteklom vremenu te dojmove nakon ponovnog slavlja svete mise s narodom. Govorilo se i o lijepom iskustvu slavljenja svetih misa koje je svakog dana prenosila lokalna Trend televizija iz crkve Presvetog Srca Isusova, kao i misna slavlja koja se i dalje prenose svakog dana iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa putem mrežnih stranica, Facebook-a, ali i Laudato TV i novoosnovane Televizije NaSveJak.

Kada će prilike dopustiti, organizirat će se i ispovijedi u svakoj župi uz raspoloženost svećenika dekanata prema rasporedu koji će biti pravodobno objavljen vjernicima, zaključili su na kraju svog mjesečnog susreta svećenici Karlovačkog dekanta.

 

Da biste komentirali, prijavite se.