Lovci Karlovačke županije proslavili blagdan sv. Huberta

Lovci su važni u očuvanju prirodnog bogatstva i zaštiti prirode.
Autor: Matija Barberić/Laudato/M.P. Photo: Matija Barberić subota, 04. studenog 2017. u 09:34

Članovi lovačkih društava Karlovačke županije okupili su se u petak 3. studenoga u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i sudjelovali na misnom slavlju spominjući se tako svog nebeskog zaštitnika sv. Huberta.
 
Svetu misu, koja je bila prikazana za sve poginule i preminule lovce koji su branili Hrvatsku u Domovinskom ratu, predvodio je vlč. Mario Škof-Žugec, župnik Župe sv. Ilije proroka iz Lipnika, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta. Pjesmom ju je obogatio zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije ''Petar Svačić''.
 
Na samom početku vlč. Žugec uputio je prisutnim lovcima poruku da su poput sv. Huberta i oni pozvani na obraćenje i svet život. U prigodnoj homiliji mons. Antun Sente naglasio je kako su svi zakoni koje je Bog dao čovjeku postavljeni da bi čovjek lakše spoznao Boga i bio mu bliži, pa tako i zakoni prirode.
 
Istaknuo je važnost lovaca u očuvanju prirodnog bogatstva i zaštiti prirode, te ih pozvao da ostanu vjerni svome poslanju i očuvaju prirode u njezinom izvornom stanju. Također je potaknuo lovce da se u svim životnim poteškoćama obrate Bogu, da nasljeduju primjer sv. Huberta i sv. Josipa te naglasio važnost da u sebi, u svojoj duši i savjesti, osjećaju i nose mir.
 
Nakon završnog blagoslova lovci su, noseći prepoznatljiva lovačka obilježja, častili sv. Josipa obilaskom oko kipa u Svetištu, te nastavili druženje u pastoralnom centru.
 

Da biste komentirali, prijavite se.