Nedjelja - sveobuhvatni kršćanski blagdan

7. lipnja je održan formacijski susret prve skupine izvanrednih služitelja pričesti u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Autor: Nadbiskupijski pastoralni institut /Laudato/D.T. Photo: Nadbiskupijski pastoralni institut petak, 09. lipnja 2017. u 10:24

U srijedu, 7. lipnja 2017. održan je formacijski susret prve skupine izvanrednih služitelja pričesti u Zagrebačkoj nadbiskupiji u Dvorani II Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu. Susretu su nazočila 34 izvanredna služitelja pričesti.
 
Susret na temu ''Nedjelja – sveobuhvatni kršćanski blagdan'' vodio je mr. sc. Milan Dančuo, nadbiskupijski povjerenik za formaciju trajnih đakona i vanjski suradnik na Katedri za liturgiku Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

On je najprije pojasnio značenje i odrednice blagdana općenito u antropološkoj i u biblijskoj dimenziji, da bi onda pomoću biblijskih tekstova ukazao na utemeljenost nedjelje kao prvotnog i temeljnog kršćanskog blagdana.

Nakon toga je sudionicima susreta objasnio povijesni razvoj nedjelje kao dana odmora, te prikazao što o nedjelji govori dokument II. vatikanskog koncila Sacrosantum concilium. Svoje predavanje mr. Dančuo zaključio je iznoseći naglaske bitne za kršćansku kulturu nedjelje.


                      

Da biste komentirali, prijavite se.