[NAJAVA] Zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu u duhu pripreme za SHKM

Hodočašće će se održati od 7. do 8. rujna pod geslom susreta mladih 'Što god vam rekne, učinite!' (Iv 2, 5).
Autor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/M.P. Photo: wikimedia.org petak, 06. rujna 2019. u 09:46

U duhu priprema, priprave i molitve za Susret Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine, ovogodišnje 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održat će se od 7. do 8. rujna pod geslom susreta mladih 'Što god vam rekne, učinite!' (Iv 2, 5).

Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u subotu 7. rujna započinju hodočasnici pješaci. Jedna skupina kreće ispred zagrebačke katedrale u 5 sati preko Sljemena gdje će Misu u sljemenskoj kapeli u 9 sati predslaviti zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Druga skupina kreće iz Čučerja, gdje je misa u 10:30 sati koju predslavi zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, a treća iz župne crkve u Sesvetama gdje je sveta Misa u 9 sati. U 18:30 sati predviđa se zajednička hodočasnička ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do Svetišta nakon koje u 20 sati slijediti 'Služba svjetla', procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji.

Središnje Euharistijsko slavlje u nedjelju 8. rujna predslavit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima Grada Zagreba. Zavjetna procesija od kapele 'Ave Maria' do crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac kreće u 11 sati, a sveta Misa počinje u 11:30 sati.

Središnjem Euharistijskom slavlju u nedjelju u 9 sati prethodit će zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg Euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

U sklopu zavjetnog hodočašća, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će i mladi Zagrebačke nadbiskupije.Da biste komentirali, prijavite se.