Proslava spomendana bl. Marije Petković na Trešnjevci

Zajednica Poslanika Milosrđa župe sv. Josipa na Trešnjevci u Zagrebu, djeluje već 12 godina i okuplja laike koji žele upoznati karizmu milosrđa bl. Marije Propetog Isusa Petković.
Autor: Dubravka Zavrtnik/Laudato/D.T. Photo: Župa sv. Josipa ponedjeljak, 10. srpnja 2017. u 10:21

U župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, u organizaciji zajednice ''Poslanici Milosrđa'' proslavljen je spomendan blažene Marije Propetog Isusa Petković, kojoj je prethodila i tradicionalna trodnevna duhovna priprava.
 
 Svaki dan trodnevnice započinjao je molitvom krunice koju su predmolili Poslanici Milosrđa, Zbor gospođa i djelatnici župnog Caritasa. Zbor gospođa pjevanjem je pratio i svete mise sva tri dana priprave. Prvog dana trodnevnice svetu misu predslavio je župnik, vlč. Damir Ocvirk, a ostale dane mladomisnici vlč. Željko Nestić i fra Ivan Crnković koji su nakon mise okupljenima udijelili svoj mladomisnički blagoslov.
 
Na sam spomendan blažene Marije Petković, u nedjelju 9. srpnja u 19 sati, svetu misu predslavio je vlč. Ivan Ereiz, također mladomisnik. U svojoj propovijedi posebno je istaknuo poticaje na pouzdanje u Božju providnost i svemogućnost te predan rad na korist bližnjega u skromnosti, jednostavnosti i malenosti što je izvorište života i djelovanja blažene Marije Petković. Na kraju svete mise, vlč. Ereiz također je udijelio svoj mladomisnički blagoslov, a župljani i njihovi gosti imali su priliku častiti moći blažene Marije Petković koje se trajno nalaze u župi sv. Josipa na Trešnjevci.

Nakon svete mise, zajedničko druženje Poslanika Milosrđa, župljana i gostiju nastavilo se u župnoj dvorani Augustina Holija.
 
Zajednica Poslanika Milosrđa župe sv. Josipa na Trešnjevci u Zagrebu, djeluje već 12 godina i okuplja laike koji žele upoznati karizmu milosrđa bl. Marije Propetog Isusa Petković i živjeti ju u svakodnevnom životu – u obitelji, na poslu, u župnoj zajednici. Zajednica trenutno okuplja dvadesetak članova i sastaje se jednom tjedno u molitvi, razmatranju i druženju. Svakog devetog u mjesecu u župi sv. Josipa časte se moći bl. Marije Petković. Poslanici Milosrđa predmole krunicu i litanije bl. Marije Petković, nakon čega slijedi sveta misa.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.