Ravnatelj Opće bolnice Karlovac svjedočio povezanost sa sv. Josipom

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac prim. dr. sc. Ervin Jančić svjedočio je vjeru u ispunjenom Nacionalnom svetištu svetog Josipa prigodom treće srijede Velike pobožnosti, 31. siječnja 2018.godine.
Autor: svetijosip.com/Laudato/K.P. Photo: svetijosip.com četvrtak, 01. veljače 2018. u 11:51

Dr. Jančić opisao je kako on i njegovi suradnici svakog dana nastoje pronaći snagu kako bi služili pacijentima, ali i vodstvo u donošenju odluka oko organizacije i unaprjeđenja bolnice. „Molim za snagu da sa svojim timom i sa svojim djelatnicima dovedemo sve projekte do kraja i da uspijemo održati svako radno mjesto koje će pomoći u liječenju boli, u ozdravljenju i u bolesti svakome tko nam dođe, kazao je između ostalog ravnatelj bolnice.

Istaknuo je kako moli svetog Josipa da okuplja i drži zajedno cijeli kolektiv, da im daje toplinu i primi ih u svoje zaštitničko krilo, kako bi mogli u svakom trenutku pružiti skrb potrebitima. Također je naglasio da se u molitvi obraća svetom Josipu pri odabiru zaposlenika kako ne bi pogriješio već odabrao one koji žele služiti bolesnima i kojima je služba poziv a ne posao.

Ovu srijedu u Josipovo Svetište posebno je hodočastila župa Blažene Djevice Marije Snježne s Kamenskog predvođena ocima pavlinima. Misno slavlje predvodio je fr. Mario Škrtić, provincijal, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta, preč. Vladislavom Mandurom, dekanom Karlovačkog vojnog dekanata, preč. Dragutinom Goričanecom, povjerenikom za pastoral osoba s posebnim potrebama i fr. Josipom Euzebijem Kneževićem, pavlinom. Liturgiju je pjesmom obogatio zbor hodočasničke župe s Kamenskog.

U prigodnoj propovijedi fr. Mario Škrtić govorio je o odbačenosti i ljudskim predrasudama koje ranjavaju čovjeka. Povezujući propovijed s dnevnim Evanđeljem (Mk 6, 1-6) fr. Mario kazao je da se i sam Isus susreo s tim ljudskim slabostima, te da zbog odbačenosti i njihove nevjere nije mogao učiniti niti jedno čudo.

Fr. Mario istaknuo je kako često ljudi, poput Nazarećana iz Evanđelja, postavljaju neka nerealna očekivanja prema drugima i stavljaju ih u svoje okvire, te ih zbog toga često odbacuju, ponižavaju i ranjavaju. Ponekad i vjernici prilagođuju vjeru svojem životu, ne poštuju Božji autoritet i postavljaju pred druge očekivanja koja nisu ispravna niti povezana s Kristovim naukom. Predvoditelj misnog slavlja na kraju propovijedi potaknuo je vjernike da nastoje druge ljude gledati Isusovim očima i da pristupaju drugima s ljubavlju i mlosrđem.

Prije Velike pobožnosti u poslijepodnevnim satima Svetište su pohodili učenici škola Karlovačke županije koji su sudjelovali na Vjeronaučnoj olimpijadi. Učenike je gostoljubivo primio rektor Svetišta mons. Sente te im uz pomoć bakropisa na ulaznim vratima Svetišta opisao bogatu povijest štovanja svetog Josipa i samog Svetišta, a zatim su učenici razgledali stalni postav izložbe č. s. Samuele Premužić u pastoralnom centru.

 

Da biste komentirali, prijavite se.