[VIDEO] SHKM 2020 - volontiraj i postani domaćin!

Prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži otvorene su do 15. ožujka.
Autor: pastoralmladih.hr/Laudato/J.B. Photo: pastoralmladih.hr ponedjeljak, 27. siječnja 2020. u 09:57

11. Susret hrvatske katoličke mladeži održava se 9. i 10. svibnja u Zagrebu. Očekuje se veliki broj mladih koji će posjetiti glavni grad, pa se Zagrepčani pozivaju da im otvore svoje domove.

Zainteresirani mogu sve informacije dobiti u svojim župama ili poslati upit na e-mail adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr te nazvati na broj 01/4894 866.

Prijaviti se možete ispunjavnjem OBRASCA za domaćine mladima, koji se predaju u župni ured. Prijave za domaćinstvo otvorene su do 31. siječnja.

OVDJE se nalazi tablica koju župnik ili župni volonter ispunjava nakon prikupljanja svih prijava, te ju je potrebno poslati na adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr.

Osim domaćina, na Susretu je potreban i veliki broj volontera, koji će se staviti u službu drugima.

U pripremnom razdoblju potrebno je pomoći svome župniku u animiranju i pripremi svih župljana, a priprema uključuje: vođenje i sudjelovanje na katehezama za Susret, sudjelovanje na pripremnom susretu u arhiđakonatu, animiranje župljana da se prijave za pružanje smještaja, prikupljanje prijava i sl. U župama će biti potrebno pripremiti i program za subotu navečer, o čemu će biti još obaviješteno.

Na SHKM-u volonteri će imati različita zaduženja poput pripreme liturgijskog prostora, podjele ručka, čišćenja i sl. Volonterima na Susretu javit će se koordinatori pojedinih sektora nakon završetka prijava.

Za volontere na Susretu mogu se prijaviti mladi između 18 i 30 godina, a za volontere u župi mogu prijaviti mladi između 16 i 30 godina. Mladi koji se prijavljuju trebaju biti s područja Zagrebačke nadbiskupije (koji žive ili studiraju/rade u Zagrebačkoj nadbiskupiji), piše pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Prijave traju do 31. siječnja, a prijaviti se možete OVDJE.
 Da biste komentirali, prijavite se.