U Zaprešiću po jedanaesti put uprizorene žive jaslice

Po broju sudionika i publike ove jaslice po mnogo čemu nadmašile sve dosadašnje.
Autor: ika.hkm.hr/Laudato/D.T. Photo: ika.hkm.hr/Laudato nedjelja, 29. prosinca 2019. u 09:55
U izvedbi Udruge Stepinčeve oaze mira veliki broj Zaprešićana i okolice 26. i 27. prosinca pogledali su jedanaestu godinu u nizu uprizorenje živih jaslica. Predstava 'Svjetlo Betlehemske zvijezde' privukla je veliki broj posjetitelja na Trg Ivana Pavla II. u režiji trajnog đakona Ilija Nikolića i mladog studenta Mateja Lacića.
 
Prvog dana, 26. prosinca prije samog uprizorenja građanstvu se obratila tajnica udruge Antonija Lacić. Istaknula je da ovogodišnje jaslice kao i svake do sada imaju svoju humanitarnu stranu. Posjetitelji su novčanim prilogom mogli pokazati svoju kršćansku plemenitost za braću Tomljenović, Tihomira i Ivana koji boluju od teške bolesti atrofije mišića.
 
Svojim sugrađanima prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Željko Turk, zahvalivši članovima Udruge Stepinčeve oaze mira što svojim scenskim prikazom svake godine u božićno vrijeme posjetitelje duhovno obogaćuju. Zaprešićki dekan Ivan Frkonja, čestitavši Božić i imendan svima koji nose ime Prvomučenika sv. Stjepana, zaželio je svim posjetiteljima živih jaslica da i sami postanu dar jedni drugima. Prvoga dana Sv. Obitelj uprizorila je obitelj Franić, a drugog dana obitelj Pleteš. Žive jaslice i ove su godine odisale izvrsnom glumom mladića i djevojaka koji su glumili Tri kralja, bogatu ženu Iris, sluge, sluškinje te brojnu djecu koja su uprizorila anđele i pastire. 
 
Stariji članovi udruge židovskim su kolom ponovno poslali poruku da se na njih još može računati. Spoj mladosti i iskustva pokazao je da su jedanaeste žive zaprešićke jaslice po broju sudionika, broju publike, izvrsnoj izvedbi, dostojanstvenom ugođaju i po mišljenju mnogih posjetitelja po mnogo čemu nadmašile sve dosadašnje.
 
Da biste komentirali, prijavite se.