[VIDEO] Kardinal Bozanić: Budimo navjestitelji i širitelji dobra

Božić nam daje snagu da činimo dobro, istaknuo je u svojoj video božićnoj poruci kardinal Josip Bozanić.
Autor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/M.P. Photo: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/M.P. nedjelja, 24. prosinca 2017. u 16:58

 
- Božić je velik dar za sve, za čitavo čovječanstvo. Nitko nije isključen iz blagodati božićnoga dara, jer se o Božiću radost razlijeva na sve ljude. Božić nam otvara srce svemogućeg Boga, koji rođenjem svoga Sina Isusa u Betlehemu uspostavlja novi odnos između Boga i čovjeka – rekao je na početku svoje poruke nadbiskup i metropolit zagrebački.  

Podsjetio kako u noći Rođenja Gospodinova slavimo Boga koji je po Božiću ušao u našu povijest te nas više ne ostavlja same.

- On nas prati na svim našim putovima – rekao je kardinal.

Tri su misli koje je u ovoj svetoj božićnoj noći stavio pred vjernike.

- Prva je: u Božiću je zasjalo čovjekoljublje našega Boga. Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Božja ljubav zahvaća sve ljude, svako ljudsko biće, svaku ženu i svakoga muškarca. Svi smo prihvaćeni i ljubljeni od Boga: i ti, i ja, i svatko od nas. Ta jednostavna i duboka spoznaja daje posebno usmjerenje i smisao našem životu, jer znamo da nas Bog neizmjerno ljubi. Draga sestro, dragi brate, Bog te ljubi! To je Božić – rekao je.

Druga je poruka o Božjoj dobroti.

- Božić je navještaj Božje dobrote. Drugo ime za Božju dobrotu je milosrđe, kojim nas Bog miluje, iscjeljujući naše rane i opraštajući nam grijehe. Božić nas poziva na pomirenje s Bogom koje vodi radosti i miru među ljudima. Iskustvo nam govori: kad je čovjek u istinskom miru s Bogom, onda je blizak i u miru s braćom i sestrama s kojima živi, i s ljudima što ih susreće. Božić nas otvara dobru i potiče na dobra djela – naglasio je.

Kao treću poruku pozvao je sve da 'otvore oči za dobro' kojeg ima puno u našoj sredini, u našim obiteljima, u našem susjedstvu, u našim zajednicama, u našoj hrvatskoj domovini.

- Otvorimo prostore pozitivnom u hrvatskom društvu. Neka nam Božić pomogne da bolje uočimo dobro kod drugih, da ističemo dobro nasuprot zla, koje se podmuklo širi unoseći u naš život strah i nepovjerenje. Neka nam Božić pomogne da se odupiremo širenju mržnje i svakom zlu, bez obzira odakle ono dolazilo – rekao je zagrebački nadbiskup.

Na kraju je sve pozvao da navjestitelji i širitelji dobra, jer Bog je dobar.

- Isus se rodio u Betlehemu da bi pobijedio zlo i da bi svi, koji prihvate Radosnu vijest, imali život, i to u izobilju. Dragi Kristovi vjernici i svi ljudi dobre volje, budimo nositelji dobra – zaključio je kardinal Bozanić. 

 

Da biste komentirali, prijavite se.