Više od 400 djece u Ljetnom oratoriju ispunilo zagrebačku katedralu

Susret je zaključen zajedničkom molitvom za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: zg-nadbiskupija.hr/Laudato četvrtak, 06. srpnja 2017. u 16:04
Više od 400 djece koja sudjeluju u Ljetnom oratoriju salezijanske Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu posjetilo je u četvrtak 6. srpnja zagrebačku katedralu. 
 
Nakon što su pohodili grob bl. Alojzija Stepinca, u katedrali ih je dočekao i uime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića pozdravio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. 
 
Mladima je kroz anegdotu o suvremenom čovjeku koji ništa ne vjeruje pa čak ni onda kad vidi svojim očima poručio da uvijek slijede primjer bl. Alojzija Stepinca. 
 
- Kad je sveti Ivan Pavao II., papa proglasio našeg Alojzija blaženim, rekao je da je on naš kompas – kazao je biskup Gorski mladima.
 
Dodao je da dok su zajedno i dok slijede našeg Blaženika, neće zalutati, već će imati život, čisto srce i čistu savjest. 
 
Susret je zaključen zajedničkom molitvom za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.
 
Na Ljetnom oratoriju koji je od 25. lipnja do 14. srpnja prožet molitvom, igrom, športskim i kulturnim aktivnostima sudjeluju djeca od 3. do 8. razreda predvođena don Ivanom Alojzijem Terzeom te župnikom Župe Duha Svetoga na Jarunu don Antunom Vasiljom.
 
Da biste komentirali, prijavite se.