Vlč. Jakopović sjemeništarcima: Bog ima strpljenja čekati tvoj slobodni 'da'

Vlč. Jakopović napomenuo je kako je Bog uvijek onaj koji radi prvi korak, a na čovjeku je odluka hoće li Bogu odgovoriti ili ne.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: zg-nadbiskupija.hr utorak, 25. veljače 2020. u 16:53

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu jučer je nastavio projekt vezan uz svjedočenje duhovnoga poziva sjemeništaraca započet 2017. godine, a ovoga puta svjedočio je vlč. Vjekoslav Jakopović, upravitelj župe sv. Mateja u Zagrebu.

Jakopović je za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen 2004. godine, a od 2012. u službi je upravitelja župe na Dugavama, piše Nadbiskupija.

- Od malena sam bio vezan uz Crkvu te sam rado pomagao župniku Vladimiru Cvetniću i časnoj sestri Mariji Kiš u redovitosti župnoga života, napose kroz ministriranje, a u doba Domovinskog rata radio sam i u župnom Caritasu. To iskustvo aktivnog života u župi malo pomalo u meni je stvaralo želju za duhovnim pozivom koji sam iskristalizirao u drugom razredu srednje škole - kazao je Jakopović.

Napomenuo je kako je Bog uvijek onaj koji radi prvi korak, a na čovjeku je odluka hoće li Bogu odgovoriti ili ne.

- Sve odluke, dragi sjemeništarci, koje donosite s Bogom uvijek će uroditi plodom jer Bog ne poziva savršene već usavršuje pozvane! Budite s Njim u blizini i s Njim donosite odluke. Bog ima vremena, ima strpljenja čekati tvoj slobodni da i današnje vrijeme ne treba bilo kakve svećenike, već treba svete i savršene svećenike - ne bojte se ući u avanturu s Gospodinom i svakoga dana povedite Isusa u svoje školske klupe, u svoj život i nećete posrnuti nikada - zaključio je propovjednik.

 

Da biste komentirali, prijavite se.