Volonteri iz inozemstva dio svog ljeta darovali Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici

14 mladih volontera iz inozemstva dio ljeta darovali su korisnicima Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici.
Autor: czn.hr/Laudato/M.P. Photo: czn.hr utorak, 20. kolovoza 2019. u 10:04
Tijekom srpnja i kolovoza provodili su vrijeme s djecom s teškoćama u razvoju, odraslim osobama s invaliditetom  te uređivali unutrašnjost Kuće.

- Od prvih susreta naši korisnici pokazivali su prihvaćanje volontera prepoznajući njihovu bezuvjetnu ljubav koju su došli podijeliti s njima. Dani su, u Kući Brezovica, započinjali pomaganjem oko hranjenja korisnika, a nakon toga korisnike u kolicima su vozili zelenilom našega parka, dok su se s pokretnim korisnicima igrali i animirali ih sve do objeda. Nakon objeda djeca i mladi odlazili bi na odmor, dok su se volonteri 'bacali' na ličenje zidova i vrata. Poslijepodnevni sati ponovo su bili rezervirani za osmišljeno druženje s korisnicima. Bilo je tu i vodenih balona, puno crtanja, sportskih igara, posjeta Zoološkom vrtu koji nam je darovao ulaznice, na čemu im zahvaljujemo - prepričala je Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Osam volontera, uglavnom studenata - Marie Amant (19), Eva Geerts (18), Deprez Lieze-Lotte (19) i Anna (17) iz Belgije; Rosa Akkermans (63), Dinie Kaauw 65) iz Nizozemske te Simona Mellacca (23) i Daniele Calvo (23) iz Italije, ponijeli su lijepe dojmove iz Kuće bl. Alojzija Stepinca i Hrvatske u kojoj su proveli dva tjedna u kolovozu.

- Impresionirana sam kako je sve organizirano i kako svi imaju dobra srca. Impresionirana sam i time kakva su djeca. Bilo je odlično nešto učiniti za djecu i samu Kuću – rekla je Marie Amant.

- Najviše od svega želim ponovno doći u Brezovicu jer nema jače inspiracije od tima posvećenog djeci. Djeca i njihovi osmijesi mi pobuđuju toplinu oko srca – dodala je Anna.

Slobodno vrijeme u večernje sate i tijekom vikenda volonteri su iskoristili za razgledanje Zagreba te posjet Plitvičkim jezerima, Risnjaku i Crikvenici.

U prvoj ovoljetnoj grupi inozemnih volontera, koji su preko IBO organizacije radili u Kući bl. Alojzija Stepinca od 8. do 19. srpnja, bilo je šest (6) volontera.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.