Zagrebački bogoslov zamijenio reverendu - vatrogasnim odijelom!

Dobrovoljno se javio kako bi pomogao raščišćavanju ulica, ponajviše za promet hitnih i interventnih vozila.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: zg-nadbiskupija.hr petak, 27. ožujka 2020. u 12:51

Zagrebački bogoslov Domagoj Koružnjak ovih je dana privukao pozornost nesebičnim činom. Naime, on je svoju reverendu zamijenio vatrogasnim odijelom.

Potres koji je pogodio Zagreb prošle nedjelje nanio je mnoge štete, ali je još jednom jedan nemili događaj izvukao iz ljudi ono najbolje. Nesebičnost, altruizam.

- Dok sam se vozio u svoju Kustošiju, nazvao sam svoje doma da provjerim kako su te se zatim odmah javio u zapovjedništvo DVD-a 'Kustošija'. Došao sam u naš vatrogasni dom, obukao radno odijelo i zajedno s drugim članovima DVD-a otišao na akciju - rekao je Domagoj za tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Dobrovoljno se javio kako bi pomogao raščišćavanju ulica, ponajviše za promet hitnih i interventnih vozila.

- Došli smo već oko 9.00 na teren i radili neprekidno do 15.00 sati. Bilo nas je oko dvadesetak iz moje postrojbe. Svi smo nosili zaštitnu opremu. Znali smo da ne smijemo zaboraviti opasnost od zaraze. Najviše posla bilo je kod Britanca gdje je došlo do velikog oštećenja na infrastrukturi javnog prijevoza - naglasio je Domagoj.

31.jpg

Nakon uspješno obavljene zadaće ostao je dežurati, zajedno sa svojim timom, u slučaju nove intervencije.

- U 21.00 sati dobili smo zapovijed da možemo otići svojim kućama, ali da ostanemo dostupni kroz noć ukoliko će biti još potreba za intervencijama. Jako sam ponosan na sve dečke i cure iz DVD-a 'Kustošija' i na sve ostale vatrogasce. Reakcija je bila fantastična. Osjećam se radosno i ponosno što sam mogao pomoći svome Gradu - oduševljeno će bogoslov koji je do 2016. godine bio aktivan vatrogasac.

 

Da biste komentirali, prijavite se.