Žive jaslice ispred zagrebačke katedrale

Izvedba se može vidjeti još 1. i 6. siječnja u 16.15, 17 i 19 sati!
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: Borna Filic/PIXSELL četvrtak, 28. prosinca 2017. u 13:06

Zajednica Cenacolo ove godine osamnaesti put priređuje na prostoru ispred zagrebačke katedrale žive jaslice. Kao i u nekadašnja vremena, priču o Isusovu rođenju u 'toploj sobi' unucima priča djed.

Sve počinje dolaskom anđela koji djevojci Mariji naviješta da će roditi Sina Božjega. Kroz priču, ali i scenski prikaz prati se popis stanovništva, a potom kucanje na mnoga vrata mlade obitelji bez krova nad glavom. Nakon pokazivanja rođenoga djeteta uz trublju anđeoski ples, nakon pastira, mudraca i predstavnika 'svih krajeva i staleža', Isusu se poklanjanju i nazočna djeca.

No, žive jaslice ispred katedrale nisu samo jedan od niza događaja koji obogaćuju "Advent u Zagrebu." Osim već nanovo ispričane priče, koja i danas privlači, prilika je to upoznati se s pravim malim naseljem koje pomno pripremaju članovi Zajednice Cenacolo.

Uz stare, zaboravljene zanate, upravo u središtu grada mogu se vidjeti domaće životinje od kokoši do krave, što je mnogima, osobito djeci možda i prvi susret sa životinjom.

Posjet ovom neobičnom naselju u srcu Zagreba prilika je i pobliže se upoznati s djelovanjem Zajednice Cenacolo te kupnjom rukotvorina dati im i materijalnu potporu.

Izvedba živih jaslica može se vidjeti još 1. i 6. siječnja u 16.15, 17 i 19 sati.

 

Da biste komentirali, prijavite se.