„Navještenje“ pjesmom proslavilo rođendan

U radosnom okupljanju u pjesmi, zbor mladih „Navještenje“ proslavio je 25 godina svog postojanja u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u subotu, 9. lipnja.
nedjelja, 10. lipnja 2012. u 00:00

U radosnom okupljanju u pjesmi, zbor mladih „Navještenje“ proslavio je 25 godina svog postojanja u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u subotu, 9. lipnja. Na koncertu nisu pjevali samo današnji mladi već i oni koji su slavili Gospodina pjesmom prije 25 godina pa sve do danas. Riječ je o nekoliko generacija, a svi su jučer bili na jednom mjestu.

„Zbor mladih 'Navještenje' nije samo zbor, to je živa zajednica iz koje su izrasla prijateljstva, brakovi, a danas obitelji. Pjesmom rastemo u vjeri, a zajedništvom se formiramo u osobe“, rekao je Goran Kovačić, profesionalni glazbenik koje je nekada vodio zbor.

Kako je otkrio vlč. Ljubo Vuković, istaknuti izvođač na hrvatskoj duhovnoj sceni, sve je krenulo s pjesmom uz gitare i okupljanje sedmero mladih koji su bili voljni pjevati i svirati.

Na koncertu su se redom izmjenjivali zboraši nekoliko generacija koji su pjevali pjesme koje su izvodili u svoje vrijeme. Radost zbog ponovnog okupljanja nitko nije krio, unatoč mnogim obvezama koje je život donio. 

Kroz svoju dugu povijest zbor je izdao albume "Rodio se Bog i čovjek" (1994.), te "Ti si tu" (2004.) i božićni album "Oko polnoćke" (2009.) u izdanju Laudata.

U današnjoj postavi zbora mladih „Navještenje“  tridesetak članova zbora redovito se okuplja na misama subotom u 20 i 15 i nedjeljom u 11 i 30 u župi.

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.