Ana Rucner i njezini gosti ponovno oduševili glazbom na vrhu Srđa

Ana Rucner, akademska glazbenica, po osmi je put održala svoj tradicionalni ranojutarnji koncert Pozdrav ljetu, u sklopu autorskog festivala Ana u Gradu.
Autor: Hana Klain/Laudato/M.S. Photo: Filip Bašić četvrtak, 21. lipnja 2018. u 11:58
Na jedinstvenoj, prekrasnoj pozornici Amfiteatra Excelsa Nekretnina uz Anu su nastupili Gudački kvartet Rucner, koji ove godine obilježava 20. godina umjetničkog djelovanja, Marko Bošnjak, dječak prekrasnog glasa i Dominik Lučić, talentirani pijanist. 
 
Svake godine Ana osmisli originalan repertoar pa je tako bilo i ovog puta. Na programu su bile obrade poznatih skladbi, kao što su: Ashes od Celine Dion, Earth song i Childhood od Michaela Jacksona. No, ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu - Mary did you know, Gledaj on te gleda, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito u pjesmi Milost. Posjetitelji su prepoznali i poznate ritmove pjesme “Say something” Christine Aquilere i Colina Smitha, kao i svevremensku Hallelujah, Leonarda Cohena. Efektnom završetku pridonijela je već dobro poznata skladba Heal the World. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe.
 
- Svake godine me ponovno iznenadi prekrasan Srđ. Istovremeno nježan i snažan, sjajna je kulisa za naš koncert, za čiji je uspjeh jednim dijelom zaslužan i prekrasan ambijent. Sretna sam i zahvalna na ponovnoj prilici da podijelim s posjetiteljima svoju ljubav prema glazbi i nadam se da su uživali baš kao i mi koji smo ju izvodili, rekla je Ana Rucner.

 
Da biste komentirali, prijavite se.