Čedo Antolić i zbor "Hrid": božićni koncert s humanitarnom notom

Zbor «Hrid» pod vodstvom Čede Antolića održat će svoj tradicionalni božićni koncert na svetkovinu Sveta tri kralja, u ponedjeljak, 6. siječnja u crkvi Kraljice svete krunice pri dominikanskome samostanu na zagrebačkoj Koloniji, s početkom u 20 sati. Prikupljat će se sredstva za pomoć obitelji u teškoj financijskoj situaciji s područja župe.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: fr. Ivan Dominik Iličić, OP nedjelja, 05. siječnja 2014. u 12:49

Zbor «Hrid» pod vodstvom Čede Antolića održat će svoj tradicionalni božićni koncert na svetkovinu Sveta tri kralja, u ponedjeljak, 6. siječnja. Božićni koncert održat će se u crkvi Kraljice svete krunice pri dominikanskome samostanu na zagrebačkoj Koloniji, gdje mladi iz «Hridi» pod vodstvom Čede Antolića već skoro devet godina pjevaju na nedjeljnim večernjim svetim misama. 

Ovogodišnji božićni koncert zbora «Hrid» obuhvatit će široki repertoar hrvatskih tradicionalnih božićnih napjeva. Čut će se i nekoliko stranih svjetovnih božićnih pjesama u originalnim aranžmanima, zatim stranih duhovnih skladbi u klasičnom aranžmanu, a program će nadopuniti autorske pjesme voditelja «Hridi», Čede Antolića. 

Gostovat će jedna od istaknutijih izvođačica duhovne glazbene scene te dobitnica brojnih nagrada Željka Marinović, violinistica Simfonijskog orkestra HRT-a Sanja Kociper, Mladen Palenkaš, Hrvoje Meštrov te glazbenik, solist na tradicijskim glazbalima u Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Stjepan Večković. 

Čedo Antolić već više od četiri desetljeća djeluje na duhovnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj kao kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i zborovođa. Mnogo je stvarao i objavljivao. Pisao je pjesme koje je na samostalnoj kaseti „Pjesma svakodnevna“ 1980. godine objavila „Kršćanska sadašnjost“ predvođena Josipom Turčinovićem koji je mlade glazbenike s Fratrovca nazvao grupom „Kyrios“. Osim sviranja misa, „Kyriosi“ su održavali koncerte, punili kino dvoranu u sjemeništu na Šalati, nastupili su na prvom Uskrs festu s pjesmom „Pjesma svakodnevna“.

Godine 1997. objavio je dvostruki album autorske glazbe „Stvaranje“ (Hrvatski katolički zbor 'Mi'), a 2005. godine album „Jutro“ (Glas Koncila). Autor je „Porinom“ nagrađenih albuma popularnih duhovnih pjesama Željke Marinović „Želim Ti dati najbolje“ 2001. godine i „Svjetionik“ 2009. godine, a 2012. godine u izdanju Laudata izlazi i dvostruki album "Nakon svega". 

Osvajao je nagrade na Uskrs festu, sudjelovao na ostalim festivalima popularne duhovne glazbe: na Marija festu, Krapina festu, Bono festu, Bosco festu, festivalu „Hodočašće u došašće“ u Pakracu.

Već skoro devet godina kao zborovođa djeluje sa zborom "Hrid" u zagrebačkoj dominikanskoj župi Kraljice svete krunice. Zbor „Hrid“ nastupio je na brojnim festivalima duhovne glazbe kao što su Stepinčeve note, Hodočašće u došašće i zborašima posebno dragom Marija festu u Molvama. Do sada najizazovniji pothvat zbora bio je pjevanje u poetsko-glazbenom recitalu „Adame, gdje si?“ u režiji Renea Medvešeka, za kojega su glazbu napravili Čedo i Matija Antolić. Recital je nakon intenzivnih priprema izveden u sklopu pretprograma na zagrebačkom Hipodromu uoči dolaska pape Benedikta XVI. u lipnju 2011. godine.

Glazbena večer zbora «Hrid» i prijatelja u dominikanskoj župnoj crkvi Kraljice svete krunice imat će humanitarnu svrhu, pa će se prije i nakon koncerta prikupljati sredstva za pomoć obitelji s područja župe Kraljice svete krunice. 

Koncert će započeti nakon večernje svete mise, u 20 sati. Dobrodošli! 

 
Da biste komentirali, prijavite se.