Festival duhovne glazbe Krapinafest 2013.

Festival duhovne glazbe Krapinafest održat će se u nedjelju, 28. travnja 2013., u Festivalskoj dvorani u Krapini, a već sedamnaestu godinu okuplja izvođače iz cijele Hrvatske i inozemstva. Okupit će eminentna imena duhovne glazbene scene, te poznate izvođače hrvatske i kajkavske estrade.
nedjelja, 28. travnja 2013. u 07:46

Festival duhovne glazbe Krapinafest održat će se  u nedjelju, 28. travnja 2013., u Festivalskoj dvorani u Krapini, a već sedamnaestu godinu okuplja izvođače iz cijele Hrvatske i inozemstva. Okupit će eminentna imena duhovne glazbene scene, te poznate izvođače hrvatske i kajkavske estrade.

Na festivalu će nastupiti Aledory, Angeljeki, Anita Nježić, Anita Vincek, Angeljeki z rjeke Jordan, Antonio Tkalec, Čedo Antolić, Davor Terzić, Dragutin Hrastović, Fortitudo dei, fra Miroslav Petrac, Ivan Benc, Kikići i genijalci, Kvartet Gubec, Lira, Magnificat band, Maja Varga, Mirjana Pospiš, MVA Krunica, Nensi An'Nadia, Nikolina Fišter, Riječ, Sanctus, Vedran Vegar, Veronika Jambrek, Zdravko Marković, ZMŽ sv. Dominik Savio i Željka Marinović.

Krapinafest prvi je put održan 1997. godine u crkvi sv. Katarine pri franjevačkom samostanu u Krapini na inicijativu bratstva Franjevačke mladeži iz Krapine. Prvi festival okupio je desetak glazbenika, a među njima se ističu Luka Balvan, Čedo Antolić, pokojni Vlado Dolenec, Elektrospiritusi i Libertas.

Nakon toga organizaciji su se pridružili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda, simpatizeri, udruge, pojedinci, te gradske i županijske institucije, a festival se posljednjih godina održava u festivalskoj dvorani.

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.