Koncert Hrvatskog pjevačkog društva Danica u karlovačkom Svetištu

Prvi dio odnosio se na četiri pjesme duhovnog karaktera, a drugi na isto četiri pjesme, ali svjetovnog karaktera.
Autor: Ana Žgela/Laudato/D.T. Photo: Matija Barberić/Laudato srijeda, 13. prosinca 2017. u 15:40
Hrvatsko pjevačko društvo Danica iz Siska pod ravnanjem voditelja zbora Ivana Prajdića održalo je kraći koncert u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u sklopu adventskog glazbenog ciklusa ''Conventus melici Iospehi''. Program je bio podijeljen u dva dijela od osam kompozicija različitog karaktera. 
 
Prvi dio odnosio se na četiri pjesme duhovnog karaktera, a drugi na isto četiri pjesme, ali svjetovnog karaktera. Zbor je pokazao muzikalnost u interpretaciji i sigurnost pod čvrstom rukom svoga dirigenta. HPD „Danica“ je osnovano davne 1869. godine i zaslužno je za osnivanje Hrvatskog pjevačkog saveza 1875. godine u Sisku. Danas zbor broji oko 50 članova i izvodi glazbena djela sakralne i klasične glazbe, te narodne napjeve domaćih i stranih skladatelja. Koncert su završili koračnicom Ivana pl. Zajca ''U boj, u boj''. Prije koncerta zbor je uveličao misno slavlje koje je na drugu adventsku nedjelju predslavio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.
 
Zboru ''Danica'' na hodočašću su se pridružili i hodočasnici iz Kastava. Nakon što ih je mons. Sente, rektor Svetišta, u kratko upoznao sa poviješću Svetišta i likom njegovog graditelja mons. Marijana Radanovića, hodočasnici su sudjelovali u pobožnosti svetom Josipu.

 
Da biste komentirali, prijavite se.