Maksimilijan Kolbe: "Život za život"

"Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje." (Iv 15, 13)
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: dnevno.hr ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. u 13:46
Na današnji spomendan mučenika sv. Maksimilijana Kolbea, podsjećamo na duhovni rock mjuzikl "Život za život". Poslušajte pjesmu "Utemeljenje" i pročitajte informacije o mjuziklu posvećenom svim žrtvama totalitarnih režima. 
 
"Život za život" mjuzikl je nadahnut žrtvom svetca koji je svoj život darovao za bližnjega, a nastao je inicijativom franjevaca konventualaca sa zagebačkoga Svetog Duha.  
 
Mjuzikl je podijeljen u devet prizora, koji kronološkim redom prikazuju život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Rajmunda Kolbea. Svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema. Prizori su obogaćeni pripovijedanjem i video projekcijama, u svrhu boljeg i potpunijeg informiranja gledatelja i lakšega doživljaja konačne poruke mjuzikla.
 
Mjuzikl je izvorno rađen na talijanskome jeziku i u originalu se pomalo razlikuje od prilagodbe na hrvatski jezik. Talijanska verzija sadrži čak 18 songova i zamišljena je kao koncertni mjuzikl, bez scenskih dodataka. Također i naziv mjuzikla približno prati izvorni naziv na talijanskome «Fare della vita un dono» (Učiniti da život bude dar). 
 
Producent mjuzikla je fra Ivan Bradarić, a sve informacije možete pronaći na stranici Zbora Kolbe. 

 
Da biste komentirali, prijavite se.