Predstavljen mjuzikl "Credo/Vjerujem"

Zajednica Cenacolo u listopadu će zagrebačkoj publici predstaviti svoj mjuzikl "Credo/Vjerujem", a u povodu 20-ogodišnjeg djelovanja zajednice u Hrvatskoj te kao podrška proglašenju „Godine Vjere“.
četvrtak, 14. lipnja 2012. u 00:00

Zajednica Cenacolo u listopadu će zagrebačkoj publici predstaviti svoj mjuzikl "Credo/Vjerujem" , a u povodu 20-ogodišnjeg djelovanja zajednice u Hrvatskoj te kao podrška proglašenju "Godine Vjere".

Zajednica je nastala 1983. godine iz sna Duha Svetog preko nadahnuća posvećene žene sestre Elvire, kao odgovor Božje ljubavi na očajan krik mnogih mladih, umornih, razočaranih, ovisnika i neovisnika, u potrazi za radosti i pravim smislom života. Sa sestrom Elvirom surađuju dobrovoljci, posvećenici i obitelji koji neprekidno i besplatno rade u službi Zajednice.

Na predstavljanju mjuzikla, sve prisutne je pozdravio don Ivan Filipović, svećenik zajednice u Hrvatskoj, te pozvao sve ljude dobre volje  za pomoć u realizaciji ovog projekta.

"Zajednica Cenacolo od samih početaka ima u sebi nešto kreativno, nešto lijepo. Mnogi koji dolaze po pomoć u zajednicu, osim problema, imaju neki dar u sebi koji im zajednica omogući izraziti", istaknuo je don Filipović. Nadodao je kako je u zajednici puno slikara, kipara, muzičara i kreativnih ljudi te je tako i rođena ova predstava koju smatraju vrhuncem svog kreativnog rada.

U četiri godine mjuzikl je izveden u najvećim europskim gradovima, u njemu sudjeluje stotinjak ljudi, a tu je i popratna oprema što iziskuje velike troškove u postavljanju same scene. Zajednica ne može izdvojiti toliki novac, stoga mole sve koji su u mogućnosti da im pomognu doniranjem novčanih sredstava.

Na predstavljanju mjuzikla "Credo/Vjerujem" prikazan je kratki film s isječcima iz mjuzikla te svjedočenjem sestre Elvire, utemeljiteljica Zajednice Cenacolo. 

Zajednica "Cenacolo" svoj će mjuzikl izvesti 14. srpnja na "Slavlju života" u gradu Saluzzo u Italiji; 4. kolovoza na Festivalu mladih u Međugorju; 15., 16. i 17. kolovoza na Svjetskom danu mladih 2012. u Madridu u Španjolskoj; 21., 22. i 23. rujna na Fest der Hoffnung u St. Margaretten u Austriji te 6. i 7. listopada na Creberg Bergamo Teatro u Bergamu u Italiji.

Izvođače posebno veseli nastup u zagrebačkoj dvorani Cibona 13. i 14. listopada. Stoga otvorite srca i svojim sudjelovanjem omogućite realizaciju predstave na radost svih sudionika i posjetitelja.

Dodatne obavijesti mogu se dobiti na adresi info@zajednicenacolo.hr, mrežnoj stranici, te telefone 02 27 26 515 i 099 27 26 515.

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.