"Hrvatsko nadzemlje" ponovno u akciji

Kako bi podsjetili na istinsku bit ljubavi, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u srijedu, 15. veljače organizirao je susret za mlade grada Splita i okolice. Budući da veljača nosi oznaku zaljubljenosti, "Hrvatsko nadzemlje" pozvalo je mlade na susret da progovore o ljubavi. Za tu priliku snimljen je i video.
petak, 17. veljače 2012. u 00:00

Kako bi podsjetili na istinsku bit ljubavi, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u srijedu, 15. veljače organizirao je susret za mlade grada Splita i okolice. Budući da veljača nosi oznaku zaljubljenosti, "Hrvatsko nadzemlje" pozvalo je mlade na susret da progovore o ljubavi.

Pred punom dvoranom, unatoč izostanku plakata i obavijesti zbog vremenskih neprilika, obučenom u dress code (crvenu ili bijelu boju) mladi su govorili o tome što je to ljubav danas.

U obliku srcolovke, 4 mladića te 4 djevojke, odgovarajući spontano na pitanja, pokazali su kako mladi razmišljaju danas, što žele jedni od drugih te koje osobine preferiraju kod suprotnog spola, a one koje je srcolovka uspjela "zarobiti" odlaze na zajedničku večeru.

Svjesni koliko današnje društvo, mediji, u mnogočemu manipuliraju ljudima, narušavajući neke temeljne vrijednosti, mladi nisu mogli zatvoriti oči na koji način to čine s ljubavlju, oduzimajući joj njenu bit i obezvrjeđujući je.

Ponekad se stječe dojam da su svima puna usta ljubavi te da je sve što mlade okružuje u njenome znaku, no da je malo tko uistinu i poznaje. Na svoj način mladi su digli glas protiv toga, snimivši kratku sapunicu "Zaboravljeni zaborav" u kojoj su prikazane bolesti koje na ljubav lijepi današnjica: besmisao, "rok trajanja", laži, konkurentnost, korist, zavist, ljubomora te lakomislenost, prezentirajući ih sve pod ljubav, a ništa od toga ne poznaje ljubav.

Odgovor na to mladi su dali molitvom i pjesmom, posvijestivši da ljubav nikad ne dolazi bez svoje najvažnije dimenzije – svetosti, razumjeti je se ne može bez požrtvovnosti i zajedništva, a okusiti je se ne može bez gubitka oholosti i samodostatnosti.

Video pogledajte ovdje.

Izvor: IKA

Da biste komentirali, prijavite se.