Molimo zajedno uz predivnu pjevanu Zlatnu krunicu u izvedbi Pobjede svetih

Pjevana zlatna krunica koja se začula iz dominikanskog samostana u Rijecu krajem travnja, sada se može pronaći i u obliku video spota koji je predstavila Pobjeda svetih.
Autor: Barbara Brezac Benigar/Laudato/M.P. Photo: youtube/screenshot srijeda, 13. svibnja 2020. u 10:14

Ovaj molitveno slavljenički band redovito nas na društvenim mrežama obogaćuje različitim duhovnim sadržajima, a kao i svi mi pronašli su se usred neizvjesne situacije izazvane korona virusom.
 


- Svjedoci smo jednog novog vremena koje na svima nama ostavlja određeni trag nemira. Svjesni smo koliko se djece i odraslih bori u ovom trenutku na različite načine. Neki za zdravlje i egzistenciju, a neki doslovno za život. Stoga smo htjeli na ovaj način donijeti poruku da postoje predivna skrovišta koja nas mogu zaštititi i donijeti nam beskraju predragocjenu ljubav, utjehu i mir i pružiti još jače trenutke uranjanja u sve ono sveto čime se jedino danas želimo 'zaraziti' – Božjom blizinom, blizinom najsavršenijeg utočišta svega svijeta kroz Presveto Srce Isusovo i Presveto Srce Marijino – piše jedna od članica Barbara Brezac Benigar.
 
U spotu se pojavljuju članovi Pobjede svetih: autor glazbe, na klavijaturama, Dino Šubat i pjevačice Ani Titlić i Barbara Brezac Benigar. Redateljica Marisela Host govori kako režiju pripisuje nadahnuću Duha Svetog. Ona je ujedno i gitaristica Pobjede svetih.
 
Ideja je bila oživjeti dominikanski samostan te jednu posebnu osobu koja je sestrama Mariseli i Barbari od najranijeg djetinjstva usadila ljubav prema glazbi i prepoznala u njima potencijalne glazbenike – pokojni p. Mijo Horvat.
 
Krunicu su glazbeno svojim sviranjem obogatili: na violini Melinda Dumitrescu, na cajonu Emanuel Čović (kojeg u spotu privremeno mijenja Paolo Šorić)  i vokalom Antonio Tomić. U spotu se nalazi i još jedno lice Pobjede svetih, Toni Starčević koji je inače basist benda. A gitaru je umjesto Marisele za potrebe snimanja spota dočarao Ivan Grec.
 
Spot donosi poruku zajedništva kakvu ima snaga molitve, govore autori. Tako su u molitvi krunice prikazani laici i posvećene osobe, svećenici, bogoslovi, redovnici i časne sestre. Najvažniju ulogu je imao dominikanac p. Ivan Dominik Iličić, koji djeluje u Rijeci i koji je za ovu priliku predvodio sve recitirane molitve i litanije.
 
U spotu su sudjelovali i prijatelji Pobjede svetih, Braća Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO te Službenice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO, Družba sestara Presvetog Srca Isusova, mnogi vjernici, pojedinci, bračni parovi i obitelji sa djecom.

Produkciju potpisuje tim Rose art d.o.o. iz Kaštelira u Istri, predvođeni Josipom (Pinom) i Terezijom Ružić
 
Pobjeda svetih najavljuje spot za pjesmu 'Pošalji Duha Svog Gospode' Barbare Brezac Benigar koji će imati hrvatsku i englesku verziju iste pjesme. Premijera će biti 22. svibnja na prvi dan devetnice Duhu Svetom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.