[NAJAVLJUJEMO] Koncert Progledaj srcem 2019. na Laudato TV

Najveći duhovno-glazbeni spektakl u Hrvatskoj i šire koji je okupio 18.000 posjetitelja u zagrebačkoj Areni dolazi na ekrane Laudato televizije 15. kolovoza u 20 sati.
Autor: Laudato/V.C.V. Photo: Laudato srijeda, 07. kolovoza 2019. u 09:11

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert 'Progledaj srcem' u produkciji Laudato televizije koji je održan u svibnju ove godine pokazao je kako ni zagrebačka Arena nije prevelika da bi okupila tisuće zaljubljenika u molitvu i slavljenje.


 
Koncert se već peti put organizirao kao podrška Laudato televiziji, prvoj hrvatskoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima. Posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije i drugih zemalja jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od trideset pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača. Visoka produkcija, glavna i pomoćna pozornica, svjetlosni i specijalni efekti, vrhunska dotjeranost glazbenih aranžmana i orkestracija bili su pripremljeni na najvišoj razini.
 
Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan. Na glavnu pozornicu zatim je 'doletio' Rafael Dropulić – Rafo koji je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta 'otvoriti oči svojega srca' s istoimenom pjesmom. Silinu radosti koja je preplavila dvoranu razdragali su domaćini večeri s. Dijana Lončarek, Marin Periš i 'uživo' iz Kine Josip Kežić, gdje je započeo potragu za investitorima koji bi uložili u Laudato TV.
 
Pjevati Ljubavi nastavile su Hanna Polhe i sestre Halužan, Alan Hržica kojemu se na violončelu priključila i Ana Rucner. Scenu je zaokupio Zbor redovnika, predvodeći pjesmu 'Došli smo ti Majko draga' dok je umjetnica Eva Vukina crtala Gospin lik koji pažljivo drži u svojim rukama Arenu. Brojna publika u glas je pjevala sa Zborom Mihovil, fra Marinom Karačićem kojemu se pridružio Ante Cash, grupom Emanuel, Božjom pobjedom i sestrama Palić kojima se pridružio Toni Cetinski. Duhovnu meditaciju koja se mnogima urezala u srca pripremio je vlč. Boris Jozić, a fra Jozo Grbeš pozvao je mlade da promjene zemlju i ostanu u Hrvatskoj što je spontano rezultiralo pjesmom 'Moja domovina' koja se prolomila dvoranom.
 
Bogatstvo u različitosti i jedinstvo bez podjela glavne su poruke ovog jedinstvenog zajedništva.Da biste komentirali, prijavite se.