Novi spot SKAC zbora za pjesmu ''U dodiru jutra''

Poseban ugođaj spotu daje snijeg koji se savršeno stapa s nježnim notama pjesme koja govori o ljudskoj čežnji za Božjom prisutnošću, a koja se može osjetiti u osvitu dana, pogotovo u ovo vrijeme Došašća.
Autor: skac.hr/Laudato/D.T. Photo: YouTube nedjelja, 10. prosinca 2017. u 18:30

SKAC zbor predstavio je spot za pjesmu ''U dodiru jutra'' koja se nalazi na njihov novom autorskom albumu ''Tebi se posvećujem''.  Album donosi nove duhovne pjesme u čijoj se izradi posvetila pažnja ne samo kvaliteti teksta i zvuka nego i liturgijskoj prilagođenosti. Takva je i pjesma ''U dodiru jutra'' čiju glazbu i tekst potpisuje Tamara Perc, voditeljica SKAC zbora. 


Spot za pjesmu ''U dodiru jutra'' sniman je na Sljemenu u bajkovitom okruženju prirode, turističkim apartmanima Snježna kraljica i predivnoj sljemenskoj kapelici Majke Božje Kraljice Hrvata. Poseban ugođaj spotu daje snijeg koji se savršeno stapa s nježnim notama pjesme koja govori o ljudskoj čežnji za Božjom prisutnošću, a koja se može osjetiti u osvitu dana,  pogotovo u ovo vrijeme Došašća. Spot je snimio i montirao Andrej Bunić.

SKAC zbor mješoviti je zbor mladih osnovan 2011. godine. Izrastao je iz Studentskog katoličkog centra Palma (SKAC Palma) u Bazilici Srca Isusova, pri isusovačkom samostanu, u Zagrebu. Zbor broji oko dvadesetak članova koji pjevaju na nedjeljnim misama u 19 h i na misama mladih, petkom u 20:30 h. Zbor je dio vrlo aktivne zajednice SAKC Palma koja se, u samom središtu Zagreba, brine za katoličku formaciju i evangelizaciju mladih. 

Članovi zbora izvode liturgijsku i popularnu duhovnu glazbu. Za njihov duhovni rast posebno se brine p. Ivan Ike Mandurić, a oni ga rado pjevanjem prate na duhovnim obnovama diljem Hrvatske i u inozemstvu. Od osnutka zbor je održao više samostalnih koncerata u bazilici Srca Isusova, na gostovanjima u drugim župama pa i izvan Hrvatske. Pri dolasku pape Franje u Sarajevo, 2015. godine zbor je sudjelovao na euharistijskom slavlju skupa sa 1500 drugih pjevača. Samostalni koncert održali su 2016. godine u Krakovu u sklopu Svjetskog dana mladih sa Svetim Ocem.

SKAC zbor izdao je dva nosača zvuka pod ravnanjem voditeljice Ana Marija Šarić, a od 2014. godine zborom ravna Tamara Perc. Pod njenim je vodstvom zbor izdao nosač zvuka ''Tebi se posvećujem'' s dvanaest autorskih pjesama. 
Da biste komentirali, prijavite se.