Objavljeni rezultati natječaja za jubilarni Uskrs fest 2019.

U emisiji Sacro ritam HKR-a objavljen popis skladbi koje će biti izvedene na Uskrs festu 2019.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: logo nedjelja, 17. veljače 2019. u 12:05

U emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 14. veljače vlč. Mihael Prović, generalni direktor Uskrs festa, objavio je popis skladbi koje će biti izvedene na Uskrs festu 2019. Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Na ovogodišnji natječaj pristigle su 44 prijave, od kojih je ocjenjivački sud na čelu s umjetničkom ravnateljicom Marijom Husar Rimac odabrao 16 skladbi.

Magdalena Tomić-Mijatović – Trag
Zbor Anima Una – Tišina
Zbor Mihovil – Tvoja prisutnost
Stjepo Gleđ Markos – Nebo ljubavi
Fra Marin Karačić – Poziv
Matea Horvat – Nada
Davor Terzić – Neka te Bog blagoslovi
Maja Tadić – Nadu daj mi Ti
Ben(d) Sirah – Ne živimo sebi
Oton – Uskrs u srcu
Antonio Tkalec – Daj nam snage
Veritas Aeterna – Hvali dušo moja, Gospodina
grupa RiM – Novi život
Čedo Antolić i zbor Hrid – Hvala Ti Kriste
grupa Kefa – Polja ljubavi
VIS Otkrivenje (Mostar) – Hvala Ti

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 16 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Posušja i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stjepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa šestero izvođača i to: Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM i Kefa te zbor Anima una). Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stjepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Za sve potrebne informacije o organizaciji i realizaciji ovog jubilarnog izdanja Uskrs festa (1979. – 2019.) obratiti se na email: uskrsfest.hbk@gmail.com ili na Facebook profilu festivala te mrežnoj stranici https://uskrsfest.ml/. Organizatori Uskrs festa su Odbor HBK za mlade i Hrvatski katolički radio.

 

Da biste komentirali, prijavite se.