Odabrani izvođači za Marija fest 2013.

Na festivalu duhovne glazbe Marija fest 2013., koji će se održati u nedjelju, 13. listopada 2013., u Molvama, podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupit će deset izvođača koje su odabrali organizatori.
srijeda, 14. kolovoza 2013. u 19:54

Na festivalu duhovne glazbe Marija fest 2013., koji će se održati u nedjelju, 13. listopada 2013., u Molvama, podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupit će deset izvođača koje su odabrali organizatori, a to su::

1. Čedo Antolić i zbor Hrid
2. Apostoli mira
3. VIS Izidor
4. VS Matheus
5. Mihovil
6. VIS Proroci
7. Ivo Šeparović
8. Maja Tadić
9. Davor Terzić
10. Ljubo Vuković i klapa Levanda  

Na Marija festu izvest će se 20 skladbi. Svaki će izvođač izvesti po dvije pjesme - jednu novu i neobjavljenu, tematski vezanu uz Blaženu Djevicu Mariju a drugu, već poznatu i objavljenu, po izboru organizatora.

Već četvrtu godinu zaredom, dan uoči samog festivala,  organizira se za sve sudionike Festivala glazbeno-duhovni kamp. U subotu, 12. listopada, predavanje će održati legenda hrvatske glazbene scene Čedo Antolić, mladi će sudjelovati na glazbenim radionicama i skladati nove pjesme. a na kraju dana, na svetoj misi i klanjanju, svi će zajedno, zahvaliti Gospodinu za Njegovu Majku, darovane talente i svoje živote.

I to je ujedno molitveni hod i priprema za sam Festival koji će se održati drugoga dana, u nedjelju, 13. listopada. Svetu misu predslavit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a uvodnu skladbu na festivalu izvest će Zbor mladih varaždinske biskupije koji će zajedno sa svim izvođačima i animirati pjevanje na svetoj misi. Voditeljica Festivala je Tanja Popec.

Nakladnik Festivalskog albuma je Laudato koji potpisuje i vizualni identitet Marija festa. Generalni medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio.

Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a organizatori su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, galerija hrvatske sakralne umjetnosti  „Laudato“ i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Molve.

Želja je organizatora da Marija fest ostane i dalje festival koji u molitvenom ambijentu okuplja duhovne izvođače te ih spaja da zajedno stvaraju.

Da biste komentirali, prijavite se.