Otvoren natječaj Uskrsfesta do 3. veljače

Odbor za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio objavili su natječaj za Uskrs fest 2012. godine, a prijave se zaprimaju do 3. veljače.
četvrtak, 12. siječnja 2012. u 00:00

Odbor za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio objavili su natječaj za Uskrs fest 2012. godine, a prijave se zaprimaju do 3. veljače. Festival će se održati 14. i 15. travnja 2012. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uskrs fest 2012. je nenatjecateljskog karaktera i takav će biti ubuduće, odlučio je Odbor HBK za mlade kojeg čine povjerenici za pastoral mladih biskupija i nadbiskupija, na čelu s predsjednikom Odbora zagrebačkim pomoćnim biskupom Mijom Gorskim. Rezultati natječaja bit će objavljeni u emisiji "Sacro ritam" Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak, 23. veljače 2012. u 20.30 sati.

Kako bi se mogli prijaviti na natječaj izvođači iz Zagrebačke nadbiskupije trebaju potvrdu povjerenika Ivice Budinšćaka, koja se izdaje na temelju pisane preporuke župnika na čijem je području zbor aktivan.

Prijavljena skladba treba biti nova i imati kršćanski karakter. Prijave koje stignu nakon 3. veljače ili ne budu ispunjavale natječajem određene uvjete neće biti razmatrane. Izvođače na Uskrs festu već nekoliko godina prati zajednički instrumentalni sastav.

Proteklo izdanje Uskrs festa bilo je eksperimentalno nenatjecateljsko, revijalnog karaktera, dok je kroz dugi niz godina u svojoj 30 godina dugoj tradiciji festival u pravilu bio natjecateljski. Između ostalog, 2011. najstariji festival kršćanske glazbe kod nas bio je u duhu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja.

Da biste komentirali, prijavite se.