Snimka koncerta ''Progledaj srcem'' 2018

SPEKTAKL SUVREMENE DUHOVNE GLAZBE: Snimka koncerta "Progledaj srcem" 2018 pogledajte u utorak, 20.5.2018. u 21:30 na LaudatoTV!
Autor: Laudato Photo: Laudato petak, 18. svibnja 2018. u 13:08

U utorak 22.5.2018. u 21:30 pogledajte snimku koncerta 'Progledaj srcem' koji se u radosnom zajedništvu i slavljenju održao u subotu, 21. travnja u dvorani KC Dražen Petrović poznatoj kao Cibona, u Zagrebu.
 
U četvrtom veličanstvenom izdanju, ovaj veliki proljetni spektakl suvremene duhovne glazbe pokazao je želju i podršku mnogih Laudato televiziji, velikom medijskom projektu u Hrvatskoj, obiteljskoj televiziji koja promiče kršćanske vrijednosti. Karte su rasprodane dva tjedna prije koncerta, a više od 6500 ljudi u prepunoj dvorani pjevali su i slavili dva i pol sata i pokazali da slijedeće godine susret morati biti u znatno većoj dvorani.
 
Na koncertu, koji je organiziran za podršku djelovanju Laudato televizije, 29 pjesama izvelo je 13 izvođača, koji okupljaju 125 talentiranih pjevača i glazbenika. Tehničku izvrsnost realiziralo je 175 suradnika Laudata.
 
Izvođači:  ANTE CASH, BOŽJA POBJEDA, FRA IVAN MATIĆ, FRA MARIN KARAČIĆ, MIA DIMŠIĆ, RAFAEL DROPULIĆ-RAFO, SCIFIDELITY ORCHESTRA, SESTRE PALIĆ, SKAC ZBOR ZAGREB, VIS VERITAS AETERNA SPLIT, ZAJEDNICA CENACOLO, ZBOR MIHOVIL i ZVONIMIR KALIĆ!
 
Duhovne misli i poticaje  uputio je IVAN FILIPOVIĆ, duhovnik Zajednice Cenacolo.
 
Voditelji:  MARIN PERIŠ i JOSIP KEŽIĆ.

Glazbenim sastavom ravnao je  GORAN KOVAČIĆ.
 

 
Orkestar:
Katarina Kutnar, violina
Marta Stanec, violina
Sonja Jugo, viola
Martin Kutnar, čelo
Goran Kovčić, klavijature
Tomislav Mihaljević, klavijature
Robert Vrbančić, bas
Mario Klarić, bubanj
Nebojša Buhin, gitara
Andrej Grozdanov, gitara
Antonio Geček, truba
Zvonimir Bajević, truba
Marin Ferketin, trombon
Oliver Ereš, saksofon
Boris Popov, udaraljke

I ovogodišnji koncert pokazao je vjerničku dušu hrvatskog čovjeka, kako zadnju riječ života ispisuje Isus Krist, Spasitelj i Otkupitelj čovjeka. Susreli su se u Ciboni pogledi Uskrsloga i srca! Reakcijama i odazivom, publika je Laudato televiziji i ''Progledaj srcem'' poručila: „Hvala što postojite! Hvala što nas vraćate Kristu i što nam donosite Isusa! 
 
Zato na svetkovinu Duhova 20.5.2018. u 14:30 pogledajte ovaj predivan susret koji nadahnjuje te slavite zajedno s nama!
 
Prvi izvođači na koncetu bili su mladi iz zajednice Cenacolo. Željni nasljedovati duh dvanaest Isusovih apostola, dvanaest članova Cenacola, šest djevojaka i šest mladića, od kojih je devet iz njihove kuće u Vrbovcu, a troje iz Međugorja, izvelo je plesnu koreografiju na pjesmu 'Nitko kao Ti'. Plesne korake Cenacola pratila su tri prateća vokala iz zbora Mihovil: Mirjana Cokarić, Juliana Vujević i Stjepan Sekelez. Cenacolovci su za tu izvedbu sami izradili bijele kostime, u želji da njihove geste i pokreti budu izraz molitve Bogu.
 
Scifidelity Orchestra izveo je kompilaciju gospel pjesama: Down by the River, Oh happy day, Amazing Grace, Joshua fit the battle i When the Saints.
 
Splitski sastav VIS Mihovil izveo je 'Odlučio sam slijediti Krista' i 'Djeluj kroz mene'.
Pjesme 'Ime ti je Sveti' i 'Spasenja moć' izveo je Zvonimir Kalić.
 
Duet Marina Periša i Josipa Kežića izveo je pjesmu 'Isus Krist je rek'o'. Tragom obraćenja Ante Casha, autora pjesme 'Vakula je reko', Periš je rekao kako je obratio/obradio tu njegovu pjesmu. Na tu glazbenu matricu Kežić i Periš napisli stihove kao 'Uzmi svoj križ, ne boj se i znaj, to je put ka nebu, karta za raj. Ti Petru daš križ, on tebi da ključe, uđi u nebo, pravac uskrsnuće. Kada umrem bit ću živ, jer ja više nisam kriv. Otkupio me križ i znam da bit ću rođen za nebo – Isus Krist je reko'. Prognoza te pjesme je da sviće novo uskrsno jutro, uz poruku: 'Misa, evanđelje, to je suho zlato, živi uskrsnuće. Gledaj Laudato!'.
 
Fra Ivan Matić i sestre Palić izveli su 'Brate moj' i 'Prečisto srce Marijino'. Marijinu pjesmu publika je osobito glasno i punog srca popratila svojim glasovima, očito osvjedočena u zagovor i pratnju Majke Marije u svom životu. Još jednu pohvalu Majci otpjevale su sestre Palić s pjesmom 'Reci Marijo' i 'Voda izvire'.
 
Sa šest Porina nagrađena Mia Dimšić pjevala je 'Svake slave dostojan' (verzija Emanuel), želeći svojim sudjelovanjem s publikom podijeliti nadahnjujuću poruku duhovne glazbe koja promiče nadu u bolje sutra.
 
Prigodnu meditaciju zatim je uputio don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo u Hrvatskoj. Iako je, kako je rekao, zajednica Cenacolo s kojom živi njegova televizija, njeni članovi su njegov prvi, drugi, treći i svi programi, oni su njegove tragedije, komedije i serijali, u nastavku je iznio Hvalospjev Laudato TV-u, povezavši njegovo djelovanje s nazivom koncerta i potrebom čovjeka, a to je – gledati srcem.
 
Fra Marin Karačić pjevao je 'Obećanje' i  'Ti si mene prvi ljubio'.
 
VIS Veritas Aeterna Split izveo je pjesme 'Sva djela Gospodnja' i  'Divan si'
 
SKAC zbor Zagreb nastavio je koncert pjesmama  'Agnus Dei' i 'Kad sve utihne'.
 
Sastav  Božja pobjeda slavili su pjesmama: 'Suhe kosti', 'Dubine' i 'Krovovi'.
 
Pjesme 'Silan Bog' i 'Jerihonske zidine', animatorski i motivacijski izveli su  Ante Cash i Rafael Dropulić Rafo.

Svu raskoš svoga predanja i snage publika je potvrdila i na prvom bisu koji predstavlja molbu i želju svih sudionika, izraženu u pjesmi  'Gospode, trebam Te'. Orila se iz grla svih prisutnih predvođenih Božjom pobjedom. Drugi bis bio je u znaku izvedbe raznih gesti i pokreta publike i izvođača koje je pjesmom 'Pjevaj, pjevaj Gospodu svom' animirao Marin Periš. Sa suvoditeljem Josipom Kežićom zaključno je pozvao sve muškarce da se aktivnije uključe u crkvene aktivnosti.

 

Da biste komentirali, prijavite se.