[VIDEO] Dario Bezik - Tebi pjevam

Pjesma je na svojevrstan način prekretnica u bavljenju glazbom autora teksta i samog izvođača.
Autor: Laudato/D.T. Photo: Laudato utorak, 13. veljače 2018. u 10:15

Dario Bezik rođen je 3.6.1981. u Zagrebu. Zbog nasljednog invaliditeta (slijepoća), osnovnu i srednju školu završio je u Centru za obrazovanje slijepih i slabovidnih "Vinko Bek" u Zagrebu.Glazba ga je oduvijek privlačila. U osmoj godini života upisao je osnovnu glazbenu školu Blagoje Bersa (klavir). S pjevanjem je krenuo paralelno uz upis glazbene škole. Nastupao je na školskim priredbama, sudjelovao na mnogim amaterskim natjecanjima za djecu. Krajem srednje škole osnovao je svoj prvi bend s kojim je svirao uglavnom na lokalnim zabavama i svadbama. S glazbom se gotovo u potpunosti prestaje baviti 2008. godine kada je zasnovao obitelj. 

Iako je napustio glazbu, ona nikada nije napustila njega. Pet godina kasnije  počeo je organizirati hodočašća. Već pri prvom putovanju, glazba kao molitva i zahvala Gospodinu, izletjela je iz Daria i u trenu ga je formirala kao čovjeka koji pjesmom daje Gospodinu slavu. Njegov glas i slavljenje u autobusima te animiranje svetih Misa bili su upravo ono za što je mislio da je predodređen, no naš dobri Bog mislio je drugačije.Početkom 2016. na povratku iz Padove, predloženo mu je da se prijavi na Hosana Fest u Subotici. Uz popriličnu skepsu odlučio je i krenuo. Na festivalu je nastupio kao debitant sa skladbom ''Tebi pjevam'' i osvojio svoju prvu festivalsku pobjedu. U međuvremenu, prije samog nastupa na festivalu, dobio je, kao potpuni anonimus na hrvatskoj glazbenoj duhovnoj sceni, poziv da nastupi na prvom koncertu duhovne glazbe u Đakovu uz neka od najrenomiranijih imena poput Dragutina Hrastovića, benda Emanuel te Zvonimira Kalića. Te 2016. sve je krenulo nevjerojatnom brzinom. Zaredali su se festivali, pozivi na duhovne obnove i seminare. 

2017. godine Dario otvara i turističku agenciju specijaliziranu za hodočašća. Prilikom izdavanja licence, postavljana su mi poprilično neobična pitanja: Vi ste slijepi, kako mislite voditi druge kad vas treba voditi? Preispitajte svoju odluku jer vi ste osoba s invaliditetom? Moj odgovor je bio uvijek isti: Gospodin moj i Bog moj.

Pjesma Tebi pjevam, Daria Bezika, prvi puta je izvedena na HosanaFestu 2016. godine i odnosi pobjedu između 15 pjesama. Autor teksta je Marina Soldat, autor glazbe Marina Hojsak, a autor aranžmana Daniel Hojsak. Tebi pjevam osobno je predanje Gospodinu i lako je pronašla put do srca publike. Pjesma je na svojevrstan način prekretnica u bavljenju glazbom autora teksta i samog izvođača. U prošlosti su se oboje bavili svjetovnom glazbom, nakon čega je uslijedio dugogodišnji prekid u radu. Spletom okolnosti došlo je do međusobne suradnje i ideje da se glazbeni rad nastavi u duhovnoj glazbi. U suradnji sa bračnim parom Hojsak, koji imaju dosta iskustva na duhovnoj glazbenoj sceni, nastala je pjesma Tebi pjevam.

Spot za pjesmu Tebi pjevam sniman je na više lokacija u okolici Đakova te u crkvama u Tomašancima i Josipovcu. Na snimanje spota nije potrošena ni jedna kuna (osim za gorivo), ali je uloženo dosta truda i ljubavi. Spot je snimao prijatelj Daniel Kos koji je bio inicijator same ideje snimanja. Okvirni scenarij je ideja Danijele Bezik. Kroz spot je prikazano da osobno predanje Gospodinu možemo izvršiti u bilo kojem trenutku života i na bilo kojem mjestu, da nikada u životu nismo sami i da je On tu da nam pomogne.

 
Da biste komentirali, prijavite se.