VIS "Proroci" predstavili prvi autorski nosač zvuka: "Božje djelo"

Prvi nosač zvuka moderne duhovne glazbe vokalno-instrumentalnog sastava "Proroci" pod naslovom "Božje djelo" svečano je predstavljen u subotu 8. studenoga u sportskoj dvorani Srednje tehničke škole "Ivan Šarić" u Subotici.
Autor: Laudato Photo: Laudato nedjelja, 09. studenog 2014. u 10:03
Na svečanoj promociji prvoga nosača zvuka vokalno-instrumentalnog sastava "Proroci" mladi su glazbenici predstavili svoje pjesme s novog albuma, a na promociji su gostovali "Apostoli mira" iz Zagreba.

Album "Božje djelo" izdao je Laudato, a direktorica Laudata Ksenija Abramović o albumu je rekla:

"Album koji danas predstavljamo veliko je postignuće i kruna dugotrajnog rada. Album naših Proroka zove se 'Božje djelo'. To nije slučajno. Proroci su uvijek bili tamo gdje se širilo Božje djelo – i u pastoralnom radu biskupije, i u svojim životima gdje su mnogima dali svjedočanstvo vjere. Od malenog sjemena do velikog ploda."

Na promociji prvoga autorskog nosača zvuka "Proroka" istaknuto je da  se predstavljanjem želi iskazati zahvalnost Gospodinu na svim primljenim milostima. "Proroci" žele da njihov rad dođe do što više ljudi dobre volje te da njihov žar pokrene srca mnogih.

Ističući tumačenje proročkoga poslanja kao prijateljstva s Bogom, traženja Boga i ljubavi prema Bogu koje prerasta u pomaganju braći i sestrama, okupljenima se obratio duhovni pratitelj "Proroka", vlč. Andrija Anišić:

"Ima li još uvijek proroka? Ima! Evo ih, tu su! Naši Proroci nisu profesionalni sastav, oni i uče, studiraju, rade, žene se i udaju… Njihovo poslanje u proteklim godinama nije bilo samo u sviranju i pjevanju nego i u mnogim drugim aktivnostima u Crkvi – bili su animatori naše župe, aktivni u pastoralu mladih Subotičke biskupije, držali su predavanja, svjedočili, organizirali seminare i duhovne obnove, pisali projekte i pribavljali nužna sredstva za svoje aktivnosti, sudjelovali su u karitativnim i humanitarnim akcijama… I još puno toga. Proroci naši dragi, hvala Vam na svemu! Duh Sveti neka vas vodi i dalje da možete slaviti Gospodina i svjedočiti za njegovu dobrotu i ljubav u svijetu."

"Apostole mira", koji su gostovali na svečanoj promociji albuma, s "Prorocima" vezuju dugo i pomno njegovanje prijateljske veze o kojima je vlč. Andrija Anišić rekao: "Ova dva sastava koji prijateljuju i rastu u svetosti zajedno već godinama, daju divno svjedočanstvo i divno navješćuju Isusovo evanđelje – šire njegovu radost i njegov mir."

"Proroci" žele posvjedočiti da je moguće biti mlad kršćanin u današnjem vremenu, živjeti svoju vjeru aktivno i davati doprinos svojoj Crkvi te potaknuti sve, a osobito mlade da stave svoje talente i živote na raspolaganje Kristu po poticajima Duha Svetoga. Žele poručiti svakome: "Ti si Božje djelo!" 

Iz medija:
proroci.com
 
Da biste komentirali, prijavite se.