'Via Dolorosa': Poslušajte album prvijenac kršćanskog skladatelja Saše Miočića

Via Dolorosa jedinstveni je kolaž snažnog autorskog potpisa Saše Miočića.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: Teo Pejić petak, 03. travnja 2020. u 14:07

U izdanju zagrebačke izdavačke kuće Nota Bene Records danas je svjetlo dana ugledao autorski album skladatelja i multiinstrumentalista Saše Miočića pod nazivom Via Dolorosa.

Album, naslovljen po ulici u jeruzalemskom starom gradu kojom je po vjerovanju prošao Isus prije razapinjanja, autorov je vlastiti, visoko individualizirani doživljaj svake od postaja križnoga puta, a dostupan je preko interneta.

Još od 2004. godine kada je napisao prvu skladbu za ovaj album, Saša je, hodajući kroz život, sakupljao komadiće ideja i inspiracije koje bi navirale u čestim prilikama dok je razmišljao o vlastitoj duhovnosti kroz prizmu kršćanskog nauka.

Album će vas podsjetiti na neke od najljepših stranica filmske glazbe, no s izraženim osobnim stilom i rafiniranom orkestracijom. Snaga te glazbene deskripcije neodoljivo traži vizualnu nadogradnju, pa upravo zato sam skladatelj potpisuje i video uratke uz svaku skladbu, kojima je motiv veličanstvo prirode u kojoj se čovjek na najprirodniji način može otvoriti ka duhovnoj nutrini. 

Da biste komentirali, prijavite se.