Zbor „Zagrebački dječaci“ u Mimari

Dječji zbor "Zagrebački dječaci" održat će humanitarni koncert u srijedu, 20. lipnja, u zagrebačkom Muzeju Mimara u povodu obilježavanja 20. obljetnice postojanja zbora i SOS Dječjeg sela Hrvatska.
srijeda, 20. lipnja 2012. u 00:00

Dječji zbor Zagrebački dječaci održat će humanitarni koncert u srijedu, 20. lipnja, u zagrebačkom Muzeju Mimara u povodu obilježavanja 20 godina postojanja zbora i SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Zbor vodi dirigentica Jasenka Ostojić, a nastupit će uz pratnju Darijana Ivezića na glasoviru te Diane Grubišić-Ćiković na harfi. Na koncertu će se čuti i praizvedba skladbe "Put" Sanje Drakulić na tekst Hariza Meškovića koja je inspirirana ovom obljetnicom Zagrebačkih dječaka.

Od gostiju nastupit će tenor Josip Čajko, kontratenor Ivo Mayer, Danijel Gašparović na glasoviru te Franjo Klinar kao dirigent. Nastupit će i Muški zbor sastavljen od bivših Zagrebačkih dječaka i članova različitih zagrebačkih ansambala, od Cappelle Odak do Zbora HNK.

SOS Dječje selo Hrvatska također slavi 20. obljetnicu, a brine se za djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi, pruža im ljubav, dom i izobrazbu neophodnu za sretno djetinjstvo i slobodan razvoj ličnosti. Trenutno skrbi o ukupno 250 djece i mladih: mališani predškolskog i školskog uzrasta smješteni su u selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a o mladima srednjoškolskog uzrasta skrbe u četiri SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu.

Cilj sela je da djeca osjećaju zadovoljstvo u sadašnjem životu, uspješno dovrše školovanje i pronađu posao te postanu ravnopravni i samostalni članovi društva.

Izvor: Hina

Da biste komentirali, prijavite se.