5. godinu zaredom organizira se Marijanski zavjet za Domovinu

Hodočasnički put kreće u ovu subotu, 8. lipnja, a još se stignete prijaviti!
Autor: Laudato/L.G. Photo: Marijanski zavjet za domovinu srijeda, 05. lipnja 2019. u 13:14
Marijanski zavjet za domovinu 5. godinu zaredom organizira zavjetno hodočašće koje će od 8. lipnja do 21. kolovoza proći od istoka (Osijek) do juga Hrvatske (Dubrovnik), ali i dijela Bosne i Hercegovine, Italije i Slovenije. Hodočasnički put dug je oko 1700 km uz još 600 km priključnih ruta te obuhvaća sva veća marijanska svetišta kao i bitna mjesta hrvatske povijesti.

Cilj je puta povezati Marijanska svetišta Hrvatske i susjednih zemalja kako bi se upoznali s našom kulturom, ali i da se povežemo u zajedništvu oko naše Nebeske Majke. Kako su sada u hodočašće uključene već tri zemlje Europske Unije, ostvaruje se preduvjet da postanemo europska kulturna ruta i budemo ucrtani u kartu hodočasničkih puteva. To je vrlo važno zbog velikog potencijala vjerskog turizma koji postoji u Hrvatskoj, a još je nedovoljno iskorišten. Stranci koji nam se pridružuju na hodočašću mole za svoju domovinu, prisjećajući se da nam je svima zajednička Nebeska domovina i da je cijeli naš život zapravo hodočašće.

Prijaviti se možete na https://www.marijanskizavjet.hr/ ili putem facebook stranice https://www.facebook.com/marijanskizavjet/. Molimo, radimo i gradimo bolju budućnost.

 
Da biste komentirali, prijavite se.