Članovi Instituta Santa Maria dell' Anima pohodili karlovačko Svetište

'Od srca se zahvaljujemo na srdačnom dočeku u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kada smo mi članovi Instituta Maria dell' Anima iz Rima hodočastili svetome Josipu. To je bio vrhunac našeg hodočašća u Godini svetog Josipa.'
Autor: Matija Barberić/Laudato Photo: Petra Vuković ponedjeljak, 12. veljače 2018. u 12:43

Članovi Instituta Santa Maria dell' Anima iz Rima hodočastili su u Godini svetog Josipa u karlovačko Nacionalno svetište u nedjelju 11. veljače 2018. godine kako bi zahvalili svetom Josipu na brojnim milostima. 26 svećenika iz raznih zemalja predvođeni rektorom Instituta Franzom Xaverom Brundmayrom slavilo je svetu Misu u zajedništvu s predslaviteljem mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta.

Zajedno s njima Svetište su pohodile i časne sestre koje služe i pomažu pri Institutu. U misnom slavlju, zajedno sa svojom djecom, na poseban način sudjelovali su članovi obiteljske zajednice koja djeluju u Svetištu. Oni su povodom Svjetskog dana braka za vrijeme misnog slavlja obnovili bračne zavjete i zahvalili na svom bračnom partneru i svemu proživljenom i ostvarenom. U prigodnoj propovijedi, tumačeći Evanđelje, mons. Sente potaknuo je supružnike da se svakog dana odlučuju za ljubav i služenje onome drugome, te da se nastoje usavršavati na dobrobit svojih obitelji. Na kraju svete Mise u ime Nacionalnog svetišta obitelj Matije i Ive Barberić, članova obiteljske zajednice, darovala je rektoru Brundmayru sliku prijedloga oltarnog mozaika koji bi trebao krasiti Josipovo svetište i repliku kipa sv. Josipa koji se nalazi u Svetištu, a rektor Brundmayr uzvratio je darovanjem monografije Instituta iz 2006. godine. Nakon svete Mise članovi obiteljske zajednice i uvaženi hodočasnici nastavili su druženje uz objed u pastoralnom centru Svetišta. Ondje ih je pozdravio i prof. Damir Jelić, karlovački župan, te im izrazio dobrodošlicu.

U knjigu hodočasnika rektor Instituta Franz Xaver Brundmayr upisao je: 'Od srca se zahvaljujemo na srdačnom dočeku u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kada smo mi članovi Instituta Maria dell' Anima iz Rima hodočastili svetome Josipu. To je bio vrhunac našeg hodočašća u Godini svetog Josipa. Gostoljubiv prijem u Svetištu jako nas se dojmio, posebno sveta Misa koju smo slavili u zajedništvu sa obiteljskom zajednicom i ostalim župljanima. Također, dojmilo nas se i obiteljsko zajedništvo uz ručak i ples. Do viđenja u Rimu!'

Nakon okrijepe i druženja hodočasnici su nastavili s upoznavanjem znamenitosti grada Karlovca koja im je s oduševljenjem pokazivao i tumačio dr. sc. Vlado Mikšić, supsidijar u Svetištu. Pritom su posjetili Aquatiku, najveći slatkovodni akvarij u ovom dijelu Europe, Gradski muzej Karlovac kroz koji ih je proveo prof. Ivan Čulig u zajedništvu s vlč. Mikšićem, te su na kraju razgledali panoramu grada Karlovca s vidikovca Starog grada Dubovac.

 

Da biste komentirali, prijavite se.