Crkva donirala milijun kuna bolnicama

Namjenska donacija Hrvatske biskupske konferencije u vrijednosti milijun kuna, usmjerena na unaprjeđenje rada četiriju kliničkih bolničkih centara, realizira se ovih dana posredstvom Hrvatskog Caritasa.
Autor: ika.hkm.hr/Laudato/D.T. Photo: Laudato petak, 15. svibnja 2020. u 14:04
Hrvatska biskupska konferencija posredstvom Hrvatskog Caritasa daruje milijun kuna vrijednu opremu KBC-u Sestre milosrdnice iz Zagreba, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek i KBC-u Split. Namjenska donacija Hrvatske biskupske konferencije u vrijednosti milijun kuna, usmjerena na unaprjeđenje rada četiriju kliničkih bolničkih centara, realizira se ovih dana posredstvom Hrvatskog Caritasa.
 
Temeljem procjene i dogovora ravnatelja i njihovih stručnih službi iz KBC-a Sestre milosrdnice iz Zagreba, KBC-a Rijeka, KBC-a Osijek i KBC-a Split – obzirom na potrebe i otežane okolnosti rada uzrokovane pandemijom koronavirusa, zbog koje su brojni pacijenti s kroničnim i akutnim bolestima posljednjih mjeseci morali čekati na nastavak liječenja i već dogovorene preglede i pretrage – Hrvatskom Caritasu predloženi su uređaji i oprema za liječenje pacijenata od koronavirusa te za unaprjeđenje funkcioniranja sustava bolničkog liječenja.
 
Svaki od nabrojanih KBC-ova prema vlastitim potrebama odlučio je koji će uređaj ili oprema u pojedinačnoj vrijednosti do 250.000,00 kn biti nabavljen za njegov sustav te proveo sustav nabave.
 
Do sada su realizirane nabave i isporučeni oprema i uređaji u KBC Sestre milosrdnice iz Zagreba te KBC Osijek. Zagrebačka bolnica u Vinogradskoj tako je, zahvaljujući donaciji Hrvatske biskupske konferencije, bogatija za generator G4 RF vrijednosti 249.625,00 kn, a KBC Osijek za opremu Likamed 61-B4-00 Sensa Base A4 s dodatcima vrijednosti 132.366,25 kn, 3 bolnička kreveta vrijednosti 71.250,00 kn i jedna bolnička kolica za terapiju vrijednosti 15.798,90 kn. U tijeku je realizacija donacije za KBC Rijeka i KBC Split.
 
Da biste komentirali, prijavite se.