[VIDEO/FOTO]Dan Neovisnosti na Laudato TV-u

U utorak, 8. listopada Laudato TV na Dan neovisnosti prikazuje specijalan program.
Autor: Laudato/D.T. Photo: screenshot nedjelja, 06. listopada 2019. u 15:25
Specijalan program Laudato TV-a na Dan neovisnosti:

Moja Hrvatska u 20 sati
Dokumentarni film 'Štafeta smrti' u 21.30 sati
Domoljubna glazba u 22.30 sati
 
Na Dan neovisnosti Laudato televizija prikazuje specijalni program. Razgovaramo o najznačajnijim događajima u hrvatskoj povijesti. Emisija 'Moja Hrvatska' s početkom u 20 sati, ugostit će prof.dr. Miljenka Brekala, dvostrukog doktora znanosti. Dotaknut će se važnih datuma i interpretacije tih događaja gotovo tri desetljeća kasnije, ali i znanstvenog istraživanja o tome da li mladi Hrvati poznaju svoju povijest. 
 

U 21:30 sijedi dokumentarni film 'Štafeta smrti' o događaju iz Domovinskog rata koji se zbivao od 10.-22. studenog 1991. g. nedaleko od Marinaca. Jedanaest hrvatskih branitelja krenuli su iz okupiranih Bogdanovaca u proboj s civilima. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili nakon što je u proboju prvi nagazio na minu. Ranjeni i gotovo nepokretni, bez hrane na hladnoći, u strahu i neizvjesnosti provodili su sate u molitvi i održavajući se budnima pričama o prošlosti i uspomenama. Sedmero ih je umrlo čekajući pomoć, o od preostalih četiri posljednji je bio pronađen tek nakon dvanaest dana. 
 
Večer završava uz glazbenu emisiju koja započinje u 22:30, s Domoljubnom glazbom u izvedbi klapa Cambi, 'Sv. Juraj' HRM-a, 'Bistrica', Tomislav Bralić i Intrade, Miroslav Škoro, Vanna, Tamburaški sastav Graničari, Slavonski Dukati, Ivica Pepelko i KUD Stenjevec, Podravski muzikaši i dr.
 
Sretan vam Dan neovisnosti!

 
 
Da biste komentirali, prijavite se.