Dani elektroničkih medija u Zadru: Glavna tema novi Zakon o elektroničkim medijima

Organizator Dana elektroničkih medija je Agencija za elektroničke medije.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: laudato.hr četvrtak, 07. studenog 2019. u 11:22

Posljednja dva dana Zadar okuplja tristo sudionika iz područja medija, vlasti i regulatornih agencija. Među glavnim temama o kojima se raspravlja su tržište rada i medija, etika i mediji, nove tehnologije i istraživanje tržišta. Kroz panele i rasprave provlačili su se visoka edukacija i profesionalizam kao važan čimbenik u mjerenju uspjeha na tržištu.

Najveću pažnju medijskih djelatnika i zainteresiranih dionika na tržištu ima novi Zakon o elektroničkim medijima, stoga je panel na tu temu izazvao najveći interes sudionika i raspravu. Zakonodavac je tom prilikom imao priliku čuti prijedloge, ali i nezadovoljstva radnih skupina, ali i ostalih koji taj Zakon trebaju provoditi.

Posljednjeg dana konferencije urednici informativnih programa razgovarat će o etičnosti u medijima, bit će održan panel o istraživanju medijskog tržišta i predstavljena knjiga '25 godina elektroničkih medija u Hrvatskoj'.

Organizator Dana elektroničkih medija je Agencija za elektroničke medije, a održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

 

Da biste komentirali, prijavite se.