Duhovsko bdjenje mladih u svetištu Majke Božje Remetske

Euharistijsko slavlje predvodio je o. Ivan Ike Mandurić.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA nedjelja, 09. lipnja 2019. u 16:35

Molitvena zajednica Srce Isusovo u suradnji s karmelićanima uoči svetkovine Duhova, organizirala je veliko duhovsko bdjenje mladih u subotu 8. lipnja u svetištu Majke Božje Remetske.

Misa, slavljenje i molitveno bdjenje održalo se na otvorenom vanjskom oltaru pored svetišta Majke Božje Remetske. Euharistijsko slavlje predvodio je o. Ivan Ike Mandurić koji se nakon godine dana isusovačke probacije vratio iz inozemstva i ovo mu je prva duhovna obnova za mlade u Hrvatskoj nakon povratka.

Pater Ike u propovijedi je govorio o kompleksnosti ljudskog bića, koje je u isto vrijeme grešno ali i divno duhovno biće ako prihvati Duha Svetoga.

- Mi u Križnom putu razmatramo i cijelu smo korizmu to razmatrali – ja sam te Gospodine raspeo, ja sam ti trnovu krunu nabio, ja sam ti teški križ natovario. To je čovjek. Dragi brate i sestro, to sam ja i to si ti! To je ono što se dogodilo ljudskom rodu. To je ono što se dogodilo Adamu i to je ono po čemu je sav ljudski rod zbog grijeha Adamova tako ranjen da je Zli likovao i mislio to je kraj! Mi iz ove naše ranjenosti ustvari ni ne znamo što je čovjek. Što li je to bilo u Adamu, što li je to bilo u njegovom životu, što li je to uzvišeno stvorenje, što li je ta kruna svih stvorova, što li je taj čovjek koji veći je od anđela? Što li je čovjek uopće? Mi tek na trenutak možemo nazrijeti tu ljepotu bića i stvorenja koje se zove čovjek - rekao je pater Ike Mandurić, piše IKA.

Molitveno bdjenje pred Presvetim predvodio je župnik i upravitelj svetišta u Remetama o. Antonio Mario Čirko, a Alan Hržica je uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Srce Isusovo glazbeno animirao cijeli događaj praćen slavljem i duhovnom glazbom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.