HBK odobrila ujednačen obrazac molitava za štovanje Božjega milosrđa

Kordinacije zajednica pokreta i udruga štovatelja Božjeg milosrđa uputila je priopćenje povodom odobrenja ujednačenog obrasca molitava za štovanje Božjeg milosrđa od strane Hrvatske biskupske konferencije.
Autor: Laudato Photo: www.milosrdnice.hr ponedjeljak, 24. veljače 2014. u 16:06
Prioćenje prenosimo u cijelosti:

Koordinacija zajednica, pokreta i udruga štovatelja Božjega milosrđa (u nastavku: Koordinacija), od svog osnutka, u rujnu 2012. godine, kao jedan od temeljnih ciljeva uz širenje štovanja Božjega milosrđa postavila je ujednačavanje nazivlja i molitava vezanih uz štovanje Božjega milosrđa na hrvatskom jezičnom području. Plod toga nastojanja je odluka Hrvatske biskupske konferencije donesena na izvanrednom plenarnom zasjedanju, 27. siječnja 2014. godine u Zagrebu, a prema kojoj se daje dopuštenje za tiskanje materijala vezanih uz štovanje Božjega milosrđa kako ga je Koordinacija dostavila (Imprimatur: Hrvatska biskupska konferencija, 29. siječnja 2014.; br. 79/2014.).

Shodno spomenutoj odluci, ujednačen i odobren oblik Krunice Božjega milosrđa glasi kako slijedi:

Uvodna molitva:
Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.

Deset puta zaziv:
Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Završetak Krunice:
Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu!

Zaključna molitva:
O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe!
Marijo, Majko milosrđa, moli za nas!
Isuse, uzdam se u tebe! (triput)
Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

U Litanijama Božjega milosrđa zajednički usklik nakon zaziva treba biti: „Uzdam se u tebe!

Koordinacija zahvaljuje Presvetom Trojstvu, Blaženoj Djevici Mariji Majci Milosrđa, svojim nebeskim zagovornicima, napose sv. Faustini Kowalskoj, prenositeljici poruke Božjega milosrđa svijetu, kao i doskora svetom Ivanu Pavlu II., na milosti konačnog ujednačavanja molitava te poziva sve vjernike koji osjećaju ljubav prema Božjem milosrđu da od sada, u duhu zajedništva, mole na način odobren od Hrvatske biskupske konferencije. Koordinacija zahvaljuje i svim hrvatskim biskupima, posebice dr. Ivanu Šašku, zagrebačkom pomoćnom biskupu, predsjedatelju Biskupske komisije HBK za liturgiju, koji su na ovaj način omogućili da svi vjernici na hrvatskom govornom području u štovanju Božjega milosrđa mogu biti "jedno srce i jedna duša" - sint unum!

Zajednice, pokreti, udruge i svi zainteresirani koji se žele priključiti radu Koordinacije u širenju štovanja Božjeg milosrđa mogu se javiti na: koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com.
 
Da biste komentirali, prijavite se.