Hodočašće Novozagrebačkoga dekanata u Krašić

Vjernici iz Novog Zagreba od 1974. godine hodočaste u rodnu župu blaženog kardinala Stepinca.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: krasic.com srijeda, 07. veljače 2018. u 13:13

U župi Presvetog Trojstva u Krašiću u ponedjeljak 5. veljače proslavljen je četvrti dan devetnice uoči Stepinčeva i proslave 20. obljetnice proglašenja kardinala Alojzija blaženim.

Uz župljane, zajedništvu su se pridružili i vjernici hodočasnici iz Novozagrebačkoga dekanata. Popodne je održana pobožnost križnog puta na otvorenom pored župne crkve. Vjernici su tijekom križnog puta razmatrali o životu našega blaženika, pastira zagrebačke Crkve, kardinala Alojzija Stepinca u vrijeme uzništva u Lepoglavi i rodnom Krašiću.

Potom je euharistijsko slavlje predvodio dekan Novozagrebačkoga dekanata preč. Ivan Topolnjak u koncelebraciji sa svećenicima dekanata. Slavlje je animirao mješoviti zbor župe Tijela Kristova – Sopot.

Preč. Topolnjak u homiliji je naglasio da je važno imati čvrstu i postojanu vjeru po uzoru na blaženog Alojzija i naše pretke, koji su u teškim društvenim okolnostima zadržali snažan vjernički stav i pouzdanje u Boga. Na završetku euharistijskog slavlja vjernicima se obratio upravitelj krašićke župe Ivan Vučak te ih upoznao s nekoliko važnih crtica iz života blaženog Stepinca. Nakon euharistijskog slavlja okupljeni župljani zadržali su se u zajedničkom druženju s hodočasnicima u prostoru župnog dvora.

Predvođeni svojim župnicima, vjernici Novozagrebačkoga dekanata još od 1974. godine redovito hodočaste u Krašić, rodnu župu kardinala Stepinca, ističe se u izvješću objavljenom na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.