Hrvatski Caritas pokrenuo akciju pomoći Albaniji

Iz svojega Interventnog fonda Hrvatski Caritas poslao Albanskom Caritasu pomoć od 10.000 eura.
Autor: Caritas/Laudato/L.Ž. Photo: Hrvatski Caritas subota, 30. studenog 2019. u 13:46
Odlukom predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzljaka, Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju žurne pomoći stradalima u potresu u Albaniji. Osim toga, iz svojega Interventnog fona šalje Albanskom Caritasu žurnu novčanu pomoć od 10.000 eura.

Time se i Hrvatski Caritas uključio u napore Caritasove mreže da pojedincima i obiteljima koje su u Draču i drugim mjestima ostali bez krova nad glavom pomogne osigurati najnužnije životne uvjete i oporaviti se od posljedica pretrpljenih događaja, prenosi IKA.

Hrvatski Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže poduprijeti napore u skrbi za postradale u Albaniji da svoje novčane priloge uplate na:

HR0523400091100080340; poziv na broj 2711; svrha uplate ALBANIJA

- Suosjećamo s ljudima u Albaniji kojima se u nekoliko trenutaka život dramatično promijenio, koji su izgubili svoje najdraže ili je njihova sudbina još neizvjesna. Skromnom, ali konkretnom pomoći kao i molitvenom blizinom želimo im iskazati iskreno zajedništvo u za njih teškoj situaciji - poručio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, pozivajući hrvatske građane i tvrtke na uključenje u prikupljanje pomoći i solidarnost s postradalima.

Hrvatski Caritas u kontaktu je s Albanskim Caritasom, čiji su djelatnici i volonteri uključeni u neposredne aktivnosti u potresom pogođenom području te utvrđuju najnužnije potrebe građana.

Hrvatski Caritas već godinama svojim akcijama žurne i razvojne međunarodne pomoći – uz pomoć svih dijelova hrvatskog društva – sudjeluje putem mreže Caritasa Internationalis u zajedničkim Caritasovim akcijama u kriznim situacijama diljem svijeta izazvanima prirodnim katastrofama, sukobima i ratovima.Da biste komentirali, prijavite se.