Kardinal Bozanić i nadbiskup Puljić čestitali Ramazanski bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti

Ramazamskim blagdanom obilježava se završetak jednomjesečnog posta od izlaska do zalaska Sunca.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: zg-nadbiskupija.hr petak, 22. svibnja 2020. u 16:25

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je jedan od najznačajnijih islamskih blagdna Ramazanski bajram predsjedniku Mešihata Islamske zajednice muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim muslimanima na području Republike hrvatske.

- Postom i odricanjem iskazivali ste svoju ljubav Bogu i solidarnost s potrebitima, posebno u ovim izazovnim vremenima. Neka milosrdni Bog nagradi Vaša nastojanja te Vas i Vašu zajednicu obdari blagoslovom i svakim dobrom - stoji u čestitci kardinala Bozanića.

Kardinalu se pridružio i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

- Lijepa je i hvale vrijedna praksa posta koju muslimani održavaju, a traje čitavi dan, od zore do mraka. Iako je post jedan od vjerskih stupova Islama, njegova je korist višestruka. Postom se, naime, vježba uzdržljivost, jača volja i snaga vjere, te potiče na solidarnost i pomoć onima koji oskudijevaju. Lijepo je što se tijekom ramazanskog posta stavlja naglasak i na duhovnu higijenu. Izbjegavaju se ružne misli, riječi i djela i nastoji se oplemenjivati karakter kvalitetom strpljivosti, mirotvorstva i suosjećanja - napisao je nadbiskup Puljić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.