Kateheze o „10 Božjih zapovijedi“

Specifičnost ovih kateheza jest dublje upoznavanje Dekaloga, ponekad do te mjere da se ne može ostati ravnodušan nad stvarima o kojima nikada nismo vodili računa.
Autor: Laudato/ Jakov Bušić Photo: pixabay.com/free photos utorak, 05. siječnja 2016. u 17:50

Kateheze „10 Božjih zapovijedi“ će započeti 10. siječnja, u 20 sati u Župi sv. Ivana XXIII., pape, na adresi Križnog puta 111, Dubrava. Kateheze će voditi vlč. Ivan Valentić, povjerenik za mlade Zagrebačke Nadbiskupije.
 
Specifičnost ovih kateheza jest dublje upoznavanje Dekaloga, u užem i širem smislu, ponekad do te mjere da se ne može ostati ravnodušan nad stvarima o kojima nikada nismo vodili računa ili ih nisu vidjeli iz drugih perspektiva.
 
Dosadašnja iskustva ljudi koji su išli na prijašnje nizove kateheza, koje je tada vodio vlč. Jakov Rađa, su pokazala kako su nakon njih postali bolji prema svojim bližnjima, više čitali Sveto Pismo, više pohađali Svete mise, više radili na ostvarenje svog životnog poziva te se bolje razvile u osobe vjere.
 
Ovo je odličan izbor za novogodišnju odluku koju treba provesti u djelo da bi se plodovi tih kateheza vidjeli. Bog želi sa svakim čovjek ostvariti duboki odnos jer čovjeku sve ovisi o tom odnosu: obitelj, brak, posao, karijera itd. Za svakoga Bog ima plan koji se provodi od čovjekovog rođenja. Ali čovjek to treba prepoznati. Ove kateheze mogu dati jasnu dijagnozu na ta važna životna pitanja.
 

Da biste komentirali, prijavite se.