Korabljin sajam rabljenih stvari - mjesto susreta

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu 10. veljače 2018. od 10 do 20h u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, u Zagrebu.
Autor: korablja-arka.hr/Laudato/K.P. Photo: korablja-arka.hr utorak, 06. veljače 2018. u 09:22

Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena? Svatko da koliko može.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju Korablje - zajednice Arka u Zagrebu. Korablja (www.korablja-arka.hr) je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva.

Djeluje u istočnom dijelu grada: radne aktivnosti, vikend programi, program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji, susreti za roditelje i druge članove obitelji. Korablja je članica L'Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari dio je tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Kontakt osoba za Korabljin sajam: Marko Prskalo
Mail: mprskalo6@gmail.com
Mob: 095/8757597 

Da biste komentirali, prijavite se.