Laudato TV program za četvrtak 10.10.2019.

IZDVAJAMO: u 20:00 h Prosudbe, informativna emisija. Hrvati u vojvođanskim dijelovima Srijema, Bačke i Banata stoljećima žive i postoje kao istočni, rubni dio hrvatskog naroda. Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je znanstveno-stručni skup: “Etnokulturni identitet Hrvata u Vojvodini: povijesni i suvremeni procesi”, a naši gosti su prof. Tomislav Žigmanov i dr. sc. Mario Bara.
Autor: Laudato/D.T. Photo: screenshot četvrtak, 10. listopada 2019. u 08:19
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Daniel Comboni,  vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Postoji li proturječje između vjere i znanosti? Odgovara u ovom nastavku Mali katekizam.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Što će miš u Španjolskoj nego postati hrabri toreador?

8:27 Maminjami, gastro emisija. Vlakić zdravlja na tanjuru u ovom Maminjamiju stiže u sastojcima: pureća prsa, brokula, batat, riža i masline.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:40 Blagoslovljen tek, emisija. Zavirite u kuhinju obitelji Ćelić koja sva na Italiju miriše! Talentirani slikar i kuhar Bobo i njegova supruga Irena, iskočili su iz svoje sigurnosti i u svojim mladim životima prepustili Bogu svoje putove! Bog je poravnao krivine, a u nestalnosti, nesigurnosti, bez doma i sigurne plaće u Italiji, blagoslovio ih s troje prekrasne djece, lijepom kućom, stalnim primanjima – u Zagrebu! Upoznajte simpatičnu, i kako bi sami za sebe rekli, najklasičniju, prosječnu obitelj Ćelić!

9:20 Arka, dokumentarni film

9:45 Faustina, dokumentarni film. Film donosi priču o mističnim iskustvima sv. Faustine kao redovnice u samostanu u Poljskoj početkom 20. stoljeća. Sve se temelji na njenim vlastitim spisima iz njezinog “Dnevnika”, koji je postao svjetski poznat. Papa Ivana Pavo II. kanonizirao ju je 2000. godine kao prvu sveticu novog tisućljeća. Redatelj: Miroslaw Bork.

11:00 Otvori spomenar, intervju. Poznata televizijska i radijska voditeljica,turistički vodič,”sama svoja majstorica” i vrsna kuharica,sve je to Karmela Vukov-Colić. U toplom kutku svoje kuhinje gdje pripravlja ukusnu i zdravu hranu po receptima svete Hildegarde, Karmela je za emisiju “Otvori spomenar!” govorila o svojem djetinjstvu, radu u medijima i životnim promišljanjima. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

11:45 Maminjami, gastro emisija. Vlakić zdravlja na tanjuru u ovom Maminjamiju stiže u sastojcima: pureća prsa, brokula, batat, riža i masline.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Majka Angelica, emisija. ‘Ponekad nas obuzme obična ljutnja, ali ponekad je i više od toga’, jedna je od rečenica kojom je Majka Angelica željela pojasniti da ljutnja ponekada može prerasti u nešto puno gore od samog osjećaje. To je ono što ljutnju čini pogubnom, zbog mogućih posljedica. U emisiji navodi i neke od situacija koju nju osobno ljute pa čak i glede stajališta nekih teologa koji svojim izjavama ublažavaju težinu grijeha.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Vjera i nada, emisija. Nastavljamo niz emisija Vjera i nada s misijskim temama. Ovog tjedna predstavljamo Misijsku zajednicu ”Sv. Male Terezije” koja djeluje u Župi sv. Jakoba u Prelogu te već nekoliko godina aktivno širi ljubav prema misijama i misionarima.

14:00 Čujte i počujte, informativna emisija

14:30 Susret u Riječi, emisija. U Susretu u Riječi gost je dr. sc. Daniel Miščin profesor, na
Fakultetu filozofije i religijskih znanosti te povremeno na nekoliko drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. Predaje kolegije Metafizika, Estetika, Retorika te Rusija i Zapad – komparativna fenomenologija religije. Osim nekoliko međunarodnih projekata s područja svojega znanstvenog interesa koje je osmislio i vodio, bio je scenaristom filma Pisma Silviju (2002.), autorom uprizorenja slavnoga teodicejskog razgovora iz romana Braća Karamazovi, u režiji Božidara Oreškovića (2004.) te autorom HRT-ove sedmodijelne dokumentarne serije U potrazi za svetim (2010).

15:15 G.K. Chesterton, emisija. Chesterton svemu pristupa iz sasvim neobičnog i  jedinstvenog gledišta. U ovom nastavku iz sasvim drugačijeg kuta progovara o temi o kojoj najmanje želimo slušati: o našim grijesima. Točnije o sedam smrtnih grijeha.

16:05 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Borna Puškarić. Voditeljica: Tanja Maleš.

17:10 Krakov, dokumentarni film

17:30 Radosna vijest, emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Daniel Comboni,  vjerska emisija

18:30 Sveta Misa i klanjanje: Zagreb, prijenos

19:30 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

20:00 Prosudbe, informativna emisija. Hrvati u vojvođanskim dijelovima Srijema, Bačke i Banata stoljećima žive i postoje kao istočni, rubni dio hrvatskog naroda. Zbog povijesnih okolnosti područje današnje Vojvodine naseljavali su u različitim razdobljima, što je uz društvene i političke čimbenike ostavilo posljedice na izgradnju njihovih kulturnih obrazaca i sastavnica identiteta. Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je znanstveno-stručni skup: “Etnokulturni identitet Hrvata u Vojvodini: povijesni i suvremeni procesi”, a naši gosti su prof. Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini te dr. sc. Mario Bara, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

21:30 Život na stijeni, emisija

21:25 S Marinom Miletićem, intervju

22:10 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Kopriva pomaže kod reume, gihta, niskog željeza, uklanjanja crijevnih problema, poboljšanja cirkulacije. Više o ovoj izvanrednoj biljci saznajte u novoj epizodi Zlatnih savjeta!

22:35 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija

22:45 Život i zdravlje, emisija. Ljudski organizam ima svoju ravnotežu za normalno funkcioniranje. Kada iznenada dolazi do nepredvidivih promjena, koje mogu rezultirati teškim oštećenjima organa, pa i smrću, što možemo učiniti; kako prepoznati hitna stanja, pravovremeno reagirati i adekvatno pomoći odgovara prof. dr sc. Višnja Nesek Adam, voditeljica Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu.

23:40 Vijesti iz Svete Zemlje, emisija

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 15 godina klape HRM, snimka koncerta

1:35 Radosna vijest, emisija

2:00 Svjedočanstvo: Mladifest, snimka

3:00 Prosudbe, informativna emisija. Hrvati u vojvođanskim dijelovima Srijema, Bačke i Banata stoljećima žive i postoje kao istočni, rubni dio hrvatskog naroda. Zbog povijesnih okolnosti područje današnje Vojvodine naseljavali su u različitim razdobljima, što je uz društvene i političke čimbenike ostavilo posljedice na izgradnju njihovih kulturnih obrazaca i sastavnica identiteta. Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je znanstveno-stručni skup: “Etnokulturni identitet Hrvata u Vojvodini: povijesni i suvremeni procesi”, a naši gosti su prof. Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini te dr. sc. Mario Bara, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

4:00 Maminjami, gastro emisija. Vlakić zdravlja na tanjuru u ovom Maminjamiju stiže u sastojcima: pureća prsa, brokula, batat, riža i masline.

4:05 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. U novom nastavku Recepta oca Lea naučit ćemo kako se priprema tipična čikaška pizza i kako uz hranu i zajedništvo za stolom možemo dublje uroniti u našu vjeru.

4:30 Majka Angelica, emisija

5:30 Zlatni savjeti, emisija. Kopriva pomaže kod reume, gihta, niskog željeza, uklanjanja crijevnih problema, poboljšanja cirkulacije. Više o ovoj izvanrednoj biljci saznajte u novoj epizodi Zlatnih savjeta!

6:00 Radost ljubavi u braku, emisija

7:00 Život na stijeni, emisija. Gošća emisije Cameron Fradd vodi podcast’ ‘Među ljiljanima”, namijenjen ženama. Govori i raspravlja o stvarnostima majčinstva i obiteljskog života, a s gledateljima je podijelila svoje iskustvo poslijeporođajne depresije.
 

Da biste komentirali, prijavite se.