Laudato TV program za nedjelju 14.1.2018.

Iz programa izdvajamo: u 16:00 In Familia Dei, obiteljska emisija. Emisija želi progovoriti o izazovima s kojima se suočavaju obitelji u kojima živi branitelj, koji je u obiteljsku stvarnost donio i svoje rane i traume iz Domovinskog rata.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato nedjelja, 14. siječnja 2018. u 20:25

8:00  Razlog nade, religijska emisija

8:20  Katolički kalendar, sv. Feliks iz Nole, religijska emisija

8:25  Mali veliki, dječja emisija

8:30  Tjedni vrtuljak, dječja emisija

9:00  Tjedni mali katekizam, edukativni serijal

9:30  Vijesti iz Svete Zemlje, tjedni pregled vijesti

10:00 PRIJENOS: sveta Misa, Vatikan, prijenos. Prijenos svete mise prigodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica.

11:30  Novo srce, životne priče i svjedočanstva

11:00  Svjedočanstva, emisija.

11:30  Vijesti iz Svete Zemlje, tjedni pregled vijesti

12:00  PRIJENOS: Angelus, Vatikan. Pratimo prijenos nagovora pape Franje uz molitvu Anđeo Gospodnji, uživo s Trga sv. Petra u Vatikanu.

12:30  Svijet očima Vatikana, tjedni pregled vijesti

13:00  Razlog nade, religijska emisija

13:20  Katolički kalendar,  sv. Feliks iz Nole, religijska emisija

13:30  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

14:20  Otvori spomenar, emisija

15:00 Čudesa – Ivan Pavao II., igrani serijal

16:00 In Familia Dei, obiteljska emisija. In Familia Dei želi progovoriti o izazovima s kojima se suočavaju obitelji u kojima živi branitelj, koji je u obiteljsku stvarnost donio i svoje rane i traume iz Domovinskog rata. Brojni su branitelji sudjelovali u Hrvatskom obrambenom ratu iz ljubavi i bez kalkulacija, spremni položiti svoj život. Nažalost, često su sada i oni i njihove obitelji ostavljeni da se sami suočavaju sa svim posljedicama rata u kojem su se nesebično davali. No, Isus ih ne zaboravlja, Isus ih ne ostavlja, a Crkva im želi pružiti ruku ohrabrenja, podrške i zajedno s njima hoditi k Bogu. Poslušajte dirljivo svjedočanstvo bračnog para Tomić, te voditelja Kursilja – malog tečaja kršćanstva, vlč. Andrije Vrane, kojemu je posebno na srcu briga za branitelje i njihove obitelji.

17:00  Dudo i prijatelji, emisija o sportu

18:00  Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, religijska emisija

18:20  Katolički kalendar,  sv. Feliks iz Nole, religijska emisija

18:30  Vjera i nada, zabilježila Varaždinska biskupija. Povodom sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara, u novoj emisiji Vjera i nada gošća će nam biti dr. sc. Tanja Baran – novinarka i urednica na Hrvatskom radiju koja je 2017. osvojila Godišnju nagradu Udruge Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) za najbolji novinarski rad za emisiju Susret u dijalogu – dijalošku radijsku emisiju koja se bavi odnosom Crkve i društva te se analiziraju aktualne crkveno-društvene teme. Inače, dr. sc. Baran je urednica i voditeljica više religijskih emisija Hrvatskog radija, komentatorica je prijenosa nedjeljnih euharistijskih slavlja, a uređivala je i komentirala više prijenosa papinih pohoda u Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Kakva iskustva nosi, s koji se izazovima susreće, koliko je zahtjevno prenositi kršćanske vrijednosti putem svjetovnih medija – samo su neka od pitanja o kojima smo razgovarali s našom gošćom.

19:00  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

20:00  Susret u  Riječi, kulturna emisija. Gost: Zdravko Kordić. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivamo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti! Otkrivamo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i kako je ona neodvojiva od svojih korijena! Radujemo se Susretu u Riječi!

20:45  Tebi pripadam, zabilježila Splitsko-makarska nadbiskupija. Informativna emisija mozaičnog karaktera iz produkcije Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

21:15  Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ovoga puta ekipa Božanstvene komedije istražuje temu joge. Što je to joga, čemu služi, je li grijeh jednom katoliku baviti se jogom, može li se tjelesni aspekt odvojiti od duhovnoga? Naravno, kako to već ide, za vas smo pripremili niz skečeva i kreativnih videouradaka. Nemojte propustiti!

22:15  Kerigma, informativna emisija. U emisiji ”Kerigma – Vjera i djela” stalni suradnik fra Mario Knezović tumači što Crkva kaže o snovima, što znači da je tijelo hram Duha svetoga, zašto je Krist Jaganjac Božji. Posjetili smo Župu Presvetog Srca Isusova na sjeveru Hercegovine u Prozoru i saznali o životu te župne zajednice. Emisiju ”Kerigma – Vjera i djela” uređuje i vodi Dragan Soldo te stalni suradnik fra Mario Knezović. Emisija prati život Crkve, vjernika i ljudi u Bosni i Hercegovini, donoseći nam uz to i poticajna biblijska razmatranja.

23:00  Tolkienov “Gospodar prstenova” katolički svjetonazor, dokumentarna emisija

0:00  Himna

0:02  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

0:45  Vjera i nada, zabilježila Varaždinska biskupija

1:15  In Familia Dei, obiteljska emisija

2:00  Dudo i prijatelji, emisija o sportu

3:00  Susret u  Riječi, kulturna emisija

4:00  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

4:45  Božanstvena komedija, humoristična emisija

5:45  Tebi pripadam, zabilježila Splitsko-makarska nadbiskupija

6:15  Krunica Blažene Djevice Marije, molitva

6:45  Kerigma, informativna emisija

7:00 Tjedni mali katekizam, edukativni serijal

 

Da biste komentirali, prijavite se.