Laudato TV program za petak 1.11.2019.

Izdvajamo: u 20:25 Jeste li znali?, emisija. Emisiju posvećujemo s. Imakulati Malinki, službenici i učiteljici crkvene glazbe. Hrvatskoj javnosti najpoznatija je kao utemeljiteljica ansambla Collegiuma pro musica sacra, a kako ga je stvarala te koje su njezine zasluge za hrvatsku glazbu, ali i za generacije pjevača u Collegiumu govore njezina nasljednica i umjetnička voditeljica Collegiuma prof. s. Cecilija Pleša i profesorica s Muzičke akademije u Zagrebu mr. Eva Kirchmayer Bilić.
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot četvrtak, 31. listopada 2019. u 17:17

7:35 Razlog nade, vjerska emisija.Bit i sažetak Evanđelja svetkovine Svih svetih (Mt 5,1-12a). Urednik emisije: vlč. Darko Zgrablić.

7:55 Katolički kalendar, svetkovina Svih Svetih, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam poučava nas o 10 Božjih zapovijedi.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Na svojim putovanjima Emily i Alexander naći će se u Tibetu i doživjeti zgodu s jetijem.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Kako pripremiti dar na tanjuru otkriva novi Maminjami. Zamotali smo ga od mahuna, cherry rajčica, oslića i krumpira.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Zrnca mudrosti, emisija. Svakog prvog dana u mjesecu ‘Zrnca mudrosti’ donose meditaciju za mudre starije, bake, djedove i sve one koji su im na srcu. Tema prvog nastavka je davanje i primanje. U studenome razmatramo kako je život čudo, kako ga možemo na taj način živjeti, ali i zastati nad ponekim čudom.

9:00 Povratak kući, emisija

10:00 Radosna vijest, emisija

10:30  Sveta Misa, Zagreb, prijenos

11:30 Život na stijeni, emisija

12:00 Angelus: Vatikan, prijenos. Prilikom svetkovine Svih svetih, s Trga sv. Petra u Vatikanu pratimo Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji.

12:15 S Marinom Miletićem, intervju. Marin Miletić upoznaje nas s Lukrecijom Tomašić, djevojkom koja je prije 8 godina, zbog ozlijede postala osoba s invaliditetom. Govori o preprekama koje ima otkada je u kolicima, ali i talentima koje je uspjela još više razviti. Zašto je između ljutnje izabrala prihvaćanje ovakvog života, kako igra košarku i kako se nosi s prilaženjem momaka koji ne primijete odmah da je u kolicima, samo su neke od zanimljivosti o kojima je prigovorila u emisiji.

13:00 Razlog nade, vjerska emisija.Bit i sažetak Evanđelja svetkovine Svih svetih (Mt 5,1-12a). Urednik emisije: vlč. Darko Zgrablić.

13:30 Izdvojeno, informativna emisija

13:45 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Iako su svoju natjecateljsku karijeru završile, gošće emisije Dudo i prijatelji i dalje su posvećene svojoj velikoj ljubavi, a to je judo. Jedna od njih je osnovala judo klub “Fuji” u kojem predano radi s djecom koja imaju neki oblik invaliditeta. Ona se zove Marina Drašković, a s nama u studiju bila je i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

14:30 Križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

16:00 Prosudbe, emisija

17:00 Sveta Hrvatska (2015.), dokumentarni film. Film ”Sveta Hrvatska” predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjerljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti Katoličkoj crkvi. Redatelj: Jakov Sedlar.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:15 Vidljivi tragovi, emisija. Izv. prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu, u emisiji Vidljivi tragovi, s urednicom Danirom Matijacom razgovara o tome koliko čovjeku treba da upozna sebe i može li sebe ikada u potpunosti upoznati.

19:00  Majka Angelica, emisija. U ovoj epizodi govori se o strahovima. Majka Angelica na sebi svojstven način govori o strahovima i objašnjava koliko oni utječu na život. Primijetila je da kod svih postoji neki strah: u strahu smo za svoju egzistenciju, zbog pada ekonomije, bojimo se bolesti, trpljenja i smrti. Ali, Bog ne želi da se bojimo, govori Majka Angelica. ‘Ako ste kršćanin, katolik, nema isprike za strah. Ljutnja je, kao i strah, znak nedostatka vjere.’

20:00 Svijet očima Vatikana, emisija

20:25 Jeste li znali?, emisija. Emisiju posvećujemo s. Imakulati Malinki, službenici i učiteljici crkvene glazbe. Hrvatskoj javnosti najpoznatija je kao utemeljiteljica ansambla Collegiuma pro musica sacra, a kako ga je stvarala te koje su njezine zasluge za hrvatsku glazbu, ali i za generacije pjevača u Collegiumu govore njezina nasljednica i umjetnička voditeljica Collegiuma prof. s. Cecilija Pleša i profesorica s Muzičke akademije u Zagrebu mr. Eva Kirchmayer Bilić.

21:30 G.K. Chesterton, emisija22:00 Katoličanstvo, dokumentarna serija. U novoj epizodi u društvu smo istaknutih svjedokinja vjere. Primjeri života svetih žena: Edith Stein, majke Terezije iz Kalkute, Terezije iz Lisieuxa i Katharine Drexel pokazuju nam kako se kroz predanost Kristu i ljudima ispunjava sustvaralački potencijal Katoličke crkve u svijetu. Pogledajte priču o zajedništvu svetih, koja će vas nadahnuti na putu vjere.

23:00 Snagom dobrote, emisija. Poslušajte poslovnu priču o obitelji Mischel i njihovoj tvrtci Electric Mirror. Anthony Cannizzaro i Max Torres s Katoličkog američkog sveučilišta razgovaraju o modernim kršćanskim tvrtkama i još mnogo toga.

23:30 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Kratki pogled u život i borbe stanovnika Chhattisgarha u zapadnoj Indiji. Sukob ustavnog prava vjeroispovijesti i ugnjetavačke politike kojoj odgovara održavanje starog mentaliteta kastinskog sustava. Ne propustite ovaj potresni uvid u svakodnevnicu kršćanske zajednice u Indiji!

0:00 Himna 

00:02 Izdvojeno, informativna emisija

00:15  Sveta Hrvatska (2015.), dokumentarni film. Film ”Sveta Hrvatska” predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjerljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti Katoličkoj crkvi. Redatelj: Jakov Sedlar.

01:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Iako su svoju natjecateljsku karijeru završile, gošće emisije Dudo i prijatelji i dalje su posvećene svojoj velikoj ljubavi, a to je judo. Jedna od njih je osnovala judo klub “Fuji” u kojem predano radi s djecom koja imaju neki oblik invaliditeta. Ona se zove Marina Drašković, a s nama u studiju bila je i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

02:05 Živopisi, emisija. Urednički trojac u sastavu Pere, Matej i Darko u ovoj će vam epizodi ukrasti sat školski sat vremena baveći se upravo tom temom – vremenom. Gost je urar Branko Jurić, legenda splitskog urarskog zanata, čije životne kazaljke pokazuju brojku 93. Saznajemo koje su vještine potrebne za biti vješt urar, kakvi su satovi najkompliciraniji za popravljenje i kako je bilo biti urar prije 50 godina, a kako danas. Matej je razgovarao sa Stipom Božićem koji svjedoči o važnosti ručnog sata na planini, a Darko je nabacio standup pred prepunim gledalištem dvorane Nadbiskupijskog sjemeništa.

03:00 Križni put, molitva

03:30 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

04:00 Maminjami, gastro emisija. Kako pripremiti dar na tanjuru otkriva novi Maminjami. Zamotali smo ga od mahuna, cherry rajčica, oslića i krumpira.

04:05 In familia Dei, emisija. Martina i Marko roditelji su petero djece i aktivni clanovi Crkve. Kako su u svom zajedničkom životu naučili prihvaćati Božju volju, što im posebno govori jedan psalam te kako je katehizacija u bračnom životu bitna govore u emisiji In Familia Dei.

05:00 Jeste li znali?, emisija. Emisiju posvećujemo s. Imakulati Malinki, službenici i učiteljici crkvene glazbe. Hrvatskoj javnosti najpoznatija je kao utemeljiteljica ansambla Collegiuma pro musica sacra, a kako ga je stvarala te koje su njezine zasluge za hrvatsku glazbu, ali i za generacije pjevača u Collegiumu govore njezina nasljednica i umjetnička voditeljica Collegiuma prof. s. Cecilija Pleša i profesorica s Muzičke akademije u Zagrebu mr. Eva Kirchmayer Bilić.

05:45 Božanstvena komedija, humoristična emisija. U ovoj emisiji propitujemo koliko je današnje društvo sklono gomilanju i konzumiranju novih i novih podražaja, ne zadržavajući se ni na čemu konkretno ili dugoročno. Društvene mreže i mediji dodatno potiču takav način funkcioniranja čovjeka. Ima li mjesta za tišinu? Jesu li i riječi izgubile svoje značenje zbog toga što stare riječi više ne mogu dovoljno dobro objasniti karakter nečega? Gost je bio Trpimir Jurkić, prvak drame splitskog HNK: glumac, pisac i redatelj.

06:45 Snagom dobrote, emisija. Poslušajte poslovnu priču o obitelji Mischel i njihovoj tvrtci Electric Mirror. Anthony Cannizzaro i Max Torres s Katoličkog američkog sveučilišta razgovaraju o modernim kršćanskim tvrtkama i još mnogo toga.

07:15 Krunica BDM


 

Da biste komentirali, prijavite se.